Зареждане

Заслужава ли Alistair Overeem да бъде в топ 5?

Заслужава ли Alistair Overeem да бъде в топ 5?
Публикувано на: Юни 16, 2011 в 11:25 ч

В смесените бойни изкуства има състезатели, който не веднъж са демонстрирали своите умения, но не могат да се настанят в сърцата на феновете.

Alistair Overeem е един от тях.

Нека да видим ранглистата в тежка категория на USA Today/SB:

1. Cain Velasquez (UFC)
2. Junior dos Santos (UFC)
3. Fabricio Werdum (Strikeforce)
3. Brock Lesnar (UFC)
5. Shane Carwin (UFC)
6. Antonio Silva (Strikeforce)
7. Alistair Overeem (Strikeforce)

Интересното в случая е че Overeem е шампион на Strikeforce, но попада чак на седмо място в класацията и е чак трети от други двама състезатели от същата промоторска компания.
 
Хубавото на тези ранглисти е че те се променят непрекъснато. Следващата битка на "The Reem's" е точно срещу Fabricio Werdum, и ако го победи ще се изправи срещу Antonio Silva. Тук е момента Alistair да покаже своите възможности.

Ето какво заяви самият Overeem за класацията?

"Знам защо не съм в челото на ранглистата. От много време е един и същ аргумент: 'Alistair не е трябва да бъде в топ 10, защото не се е бил с този или онзи.' Но има и хора, които ме подкрепят и виждат, че се бия редовно и повече победи са чрез нокаут или събмишън. И в момента съм единственият боец, който притежава титла в ММА и K-1, това е нещо, което до сега никой друг не е правил.

Винаги ще имам подражатели и противници. Но не мога да разбера, защо хората продължават да ме държат извън топ пет. Но след като Zuffa закупи Strikeforce, съм една крачка по-близо да покажа, че заслужават да бъда номер 1.
"

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес