Зареждане

Запознайте се с новите собственици на UFC

Запознайте се с новите собственици на UFC
Публикувано на: Юли 13, 2016 в 08:10 ч
 
WME-IMG са новите собственици на UFC. Агенцията за управление на таланти закупи компанията за впечатляващата сума от 4 милиарда долара, оставяйки досегашния президент Dana White да изпълнява ръководните си функции и занапред. Тук можете да научите повече за начина, по който Dana White ще заработва парите си с новите собственици.


Но кои точно са хората от WME-IMG? Този въпрос вероятно си задават голяма част от феновете на UFC и бойните спортове.

William Morris Endeavor-International Marketing Group е огромен международен конгломерат, който съществува в този си вид от 2013 година насам. Тогава WME закупиха IMG за сумата от 2.4 милиарда долара. WME е агенция за управление на таланти, която вече разполага с впечатляващо портфолио от клиенти в сферата на киното, телевизията, музиката и т.н. Част от клиентите на компанията са Ben Affleck, Matt Damon, Oprah Winfrey, Dwayne Johnson, Justin Timberlake, Drake и Rihanna.

IMG е международна агенция, функционираща в сферата на спорта, събитията и мениджмънта. Тя отговаря за провеждането на големи спортни събития и също така стои начело на PBR - Professional Bull Riders.

Едно от имената, които ще чувате често по време на продажбата на UFC, е това на Ari Emanuel (на снимката), който е ко-изпълнителен директор на WME-IMG. Той вече е познат в средите на UFC, след като именно той успя да помогне в договарянето на ТВ сделката на компанията и осигури договора с FOX през 2011 година. Освен това, Emanuel е помагал и на бойци като Jon Jones да преговарят с брандове като Gatorade и Nike.

Ari Emanuel е агент от “старата школа”, който стартира кариерата си в Creative Artists Agency (CAA) и ICM Partners, преди да основе собствена компания, наречена Endeavor. През 2009 година Emanuel, заедно с ко-изпълнителния директор Patrick Whitesell, повеждат инициатива да слеят компанията с William Morris Agency и да създадат една от най-големите агенции за управление на таланти в света.

Ari Emanuel е известен и като човекът, който вдъхновява създаването на култовия персонаж Ari Gold от хитовия сериал “Антураж” на HBO. Първоначално Ari Gold е бил базиран на друг агент, но след като създателят на сериала Doug Ellin се среща с Emanuel, той променя плановете си в това отношение. Самият Ari Emanuel предлага Jeremy Piven да изиграе ролята на Ari Gold, като това се оказва страхотно решение, а Piven влиза по чудесен начин в ролята. По това време Emanuel представлява Mark Wahlberg, който е сред изпълнителните продуценти на шоуто.
 

 
Ari Emanuel е брат на Rahm Emanuel, който е настоящият кмет на Чикаго и бивш ръководител в кабинета на президента Barrack Obama.

Patrick Whitesell е бивш агент, който в миналото работи с United Talent Agency и ръководи талантите в Creative Artists Agency в продължение на шест години. Whitesell се присъединява към Emanuel в ролята на ко-изпълнителен директор след сливането на WME с Endeavor през 2009 година.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес