Зареждане

Видео: Доказателство, че трикът с кърпата на 'DC' работи

Видео: Доказателство, че трикът с кърпата на 'DC' работи
Публикувано на: Април 10, 2017 в 18:00 ч
 
Daniel Cormier защити титлата си в полутежка категория на UFC, печелейки срещу Anthony Johnson чрез събмишън във втори рунд.


Кантарът преди събитието обаче предизвика изключително дискусионен момент, за който вероятно ще се говори дълго време. При първото си претегляне, шампионът Daniel Cormier се оказа по-тежък от допустимото - 206.2 паунда (при лимит 205 паунда).

След това се случи изненадващ обрат. “DC” се качи за втори път на кантара, като против всички закони на природата, той се оказа загубил над един килограм за разстояние от няколко минути по-късно.

Как се случи това? Естествено, надали “DC” просто е отишъл до тоалетната, с което той изведнъж е успял да влезе в категорията. Става дума за един стар, но доста изпитан трик. Видя се, че при второто претегляне шампионът започна да натиска надолу кърпата, с която се предпазва голото му тяло по време на кантара. По този начин малка, но достатъчна част от теглото му се губи, което и в крайна сметка позволи той да влезе в нужния лимит.

Действията на “DC” предизвикаха куп полемики, като много хора се усъмниха, че нещо подобно може да елиминира част от теглото на боеца. Тези обаче, които са по-запознати, бързо ги увериха, че този трик наистина работи и се използва не за първи път.

Доказателство за ефективността му даде бразилският ветеран Roan “Jucao” Carneiro. Той засне видео, в което се вижда, как благодарение на натискането на кърпата, почти 3 паунда от теглото на човек могат просто да се изпрарят.

Е, сега убедихте ли се, че трикът наистина работи? Вижте показното на Roan Carneiro ТУК.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес