Зареждане

Urijah Faber обяви край на кариерата си

Urijah Faber обяви край на кариерата си
Публикувано на: Октомври 25, 2016 в 09:17 ч
 
ММА иконата Urijah Faber шокиращо обяви плановете да сложи край на своята легендарна кариера.


Говорейки в поредното издание на The MMA Hour, “The California Kid” изненада всички, обявявайки, че предстоящият му двубой с Brad Pickett на UFC on FOX 22 на 17 декември ще бъде неговото финално появяване в Октагона.

“До голяма степен очаквах това да се случи. Това ще бъде моят последен мач. Просто чувствам, че това е правилното място и правилното време, за да го направя. Изчаквах тази нова арена в Сакраменто да бъде построена и чувствам, че ще бъде страхотно събитие. Нямам търпение да го направя пред хората, които обичам.”

37-годишният Faber определено може да се похвали с кариера, която би трябвало да го вкара в Залата на славата. “The California Kid” е един от най-успешните бойци в ерата на WEC, където той бе абсолютен доминант в категория “перо” в течение на години, защитавайки пет пъти своята титла и постигайки успехи над бойци от ранга на Dominick Cruz и Jens Pulver. По време на своя най-силен период, Faber бе сред най-популярните лица на WEC, помагайки много за мейнстрийм популяризирането на по-леките ММА класове. Той бе хедлайнер и на единственото PPV събитие на WEC срещу Jose Aldo на WEC 48.

След разпадането на WEC през 2010 година, Urijah Faber се присъедини към UFC, превръщайки се в един от топ бойците в новосформираната категория “петел” на компанията. На четири пъти той се би за титла в дивизията, но и в четирите случая допусна поражение. За последно това се случи срещу настоящия шампион Dominick Cruz на UFC 199. През миналия месец той допусна загуба и срещу Jimmie Rivera на UFC 203.

“Отдавна обмислях това. Аз съм късметлия, защото все още съм здрав и наистина обичам това, което правя, но вече не чувствам същата емоция, както преди. Чувствам, че сега е правилното време, за да го направя”, добави Faber.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес