Зареждане

UFC 215: Gilbert Melendez ще се опита да преоткрие себе си в категория перо

UFC 215: Gilbert Melendez ще се опита да преоткрие себе си в категория перо
Публикувано на: Август 9, 2017 в 16:00 ч
 
След като се озова в ужасяваща серия от три поредни победи в лека категория на UFC, Gilbert Melendez, реши да се пробва в по-долната категория - перо. Той ще направи дебюта си в тази дивизия срещу Jeremy Stephens в UFC 215, което ще се проведе на 9-ти септември 2017-та година в Едмънтън, Албърта, Канада.
 
За "El Nino" смъкването в по-леката категория бе лесно решение, тъй като той осъзна, че при по тежките нещата не се развиват по план за него. И тъй като бойците в наши дни стават все по-добри в смъкването на килограми, враговете му в лека категория се увеличават и увеличават.
 
"Слизам при 66-килограмовите, защото чувствам, че момчетата стават все по-добри в смъкването на килограми. Мисля, че го правят здравословно и че спортът се развива и има добри техники за постигането на тези резултати", заяви Melentez за последното издание на The MMA Hour.
 
"Аз по принцип съм боец точно за тази категория (66кг), но се справях добре и при 70-килограмовите, но момчетата просто станаха по-големи и по-силни. Бил съм се с момчета като Benson, не съм се бил с Frankie, но преди това и той беше при 70-килограмовите", добави Melendez.
 
 
След трите последователни загуби от Anthony Pettis, Edson Barboza и Eddie Alvarez, Gilbert се надява, че в новата дивизия ще има шанс да започне всичко начисто.
 
"Мисля, че се опитвам да преоткрия себе си. Да се задържа повече време в спорта и да направя нещо различно. Момчетата в лека категория са наистина големи и не мога да просперирам нагоре, както бих искал. Не се страхувам, мисля, че в категория перо ще се задържа повече време и ще мога да наложа повече волята си. Това е моята цел там", заключи той.
 
Що се отнася до битката със Stephens, Melendez е развълнуван от това, тъй като отдава на "Lil Heathen" респект за това, че е човек, който е готов да влезе в центъра на Октагона и да разменя удари.
 
"Аз притежавам центъра на Октагона и стоя там, за да удрям. Момчетата, които ме победиха, обикновено ме надиграваха тактически. Те се придържат към движенията си или променят плана си за игра в движение. Stephens не е един от тези момчета. Той натиска напред и е такъв тип боец, който търсих. Някой който не е спринтьор, някой, който иска да натиска и иска дас е бие. Уважавам го и харесвам неговия стил. Това е добра рецепта за ММА", заяви Melendez.
 

 
Gilbert обясни и за нараняването на коляното си и последвалата операция, както и за възстановяването си, което го е извадило от спорта за повече от година.
 
Що се отнася до Stephens, той не е имал много късмет напоследък в Октагона, тъй като е в серия от две поредни загуби. Това означава, че един от двамата бойци ще се върне на печелившата писта, докато другият, за съжаление, ще продължи да се спуска по спиралата надолу.
 
Някакви ранни прогнози?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес