Зареждане

Tyson Griffin съгласен за двубой срещу Sean Sherk в UFC 90

Tyson Griffin съгласен за двубой срещу Sean Sherk в UFC 90
Публикувано на: Август 7, 2008 в 02:07 ч

 

Бившият шампион лека категория от UFC, Sean Sherk (32-3-1 MMA, 6-3 UFC) и опонентът му от същата категория Tyson Griffin (12-1 MMA, 5-1), са съгласни да се срещнат в UFC 90, което ще се проведе на 25-и октомври в Allstate Arena, в покрайнините на  Чикаго.

 

Днес стана ясно, че е имало устно договаряне между Sherk и Griffin в което, споразумението за схватка помежду им е било уточнено.

 

Борбата вероятно ще завърши в ноща, когато ще бъде излъчвано основното събитие при средно тежката категория на UFC, а именно шампионът на категорията Anderson Silva в битка срещу Patrick Cote.

 

Tyson Griffin

Griffin може да предприеме голяма стъпка към титлата с победа над Sherk.

 

Griffin,е ветеран от "Gladiators Challenge" и "Strikeforce" (единствения боец, победил шампиона от WEC Urijah Faber), и от както претърпя първата загуба в кариерата си от Frankie Edgar, през февруари 2007 има четири поредни победи, всички чрез решение. Победите му, са над качествени опоненти, като: Clay Guda, Thiago Tavares, Gleison Tibau и Marcus Aurelio.

 

Междувременно, Sherk  ще се завърне в клетката, за първи път, от както загуби от шампиона лека категория в UFC, B.J. Penn през май. Титлата принадлежеше на Sherk, но след провала му на теста за употреба на стероиди и след успешна защита на титлата над Hermes Franca, той беше отстранен за 6 месеца. През цялото това време обаче, той поддържаше версията за невинноста си, въпреки положителния резултат за употреба на стероиди.
 

MMA Bulgaria

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес