Зареждане

Транссекусален боец вся смут в ММА

Транссекусален боец вся смут в ММА
Публикувано на: Март 7, 2013 в 17:00 ч

Тази събота женската състезателка по ММА, Fallon Fox, отбеляза 39-секунден нокаут над Ericka Newsome в CFA 10 във Флорида, САЩ. Така нейната статистика стана 5-0. Това нямаше да е шокираща новина, ако:

1) Fox обяви публично, че е транссексуална. Тя е родена като мъж, но се е подложила на операция за смяна на пола през 2006-та, като е преминала и хормонална терапия. Fox e първият транссексуален човек, състезавал се в ММА.

2) По време на лицензирането и като състезател във Флорида, Fox некоректно е потвърдила, че е одобрено и лицензирана от Калифорнийската атлетическа комисия по-рано тази година. Според изпълнителния директор на комисията, Andy Foster, нейния лиценз все още се разглежда, като Fox единствено е платила такса за това от 60 долара. В документите си, Fox никъде не е споменала за смяната на пола, тъй като никъде не се изисква подобно нещо.
 
"Искам света да знае, че заслужавам да се бия в женския ММА. Тренирам усилено за това, жертвам връзки, инвестирам пари за да постигна тази цел - да стана най-добрата ММА състезателка.

Точно както има черни жени, лесбийки, инвалиди и други видове жени... така има и транссексуални жени. Ние просто сме друг тип в категорията жени.

Нямам търпение да се състезавам отново. Ще усъвършенствам уменията си на най-високо ниво."
 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес