Зареждане

Това ли е следващата голяма ММА звезда при жените?

Това ли е следващата голяма ММА звезда при жените?
Публикувано на: Юли 19, 2016 в 18:00 ч
 
Преди години президентът на UFC Dana White бе направил знаменито изявление, че жени никога няма да се бият в рамките на организацията. Днес жените не само се излъчват в ефира на FOX, Fox Sports и pay-per-view, но са и сред най-големите звезди на спорта. А Dana White призна своята грешка.


Gina Carano все още е отговорна за някои от най-гледаните двубои в историята, докато Ronda Rousey бе под №4 на най-търсените хора в Гугъл за 2015 година.

С растящата популярност на женския ММА и нарастващите възможности за жените в спорта, не е изненадващо, че повече и повече дами търсят реализация в него.

Сред жените, които ще търсят бъдеще в ММА е и бившата шампионка на САЩ по бокс Danyelle Nicole Wolf. Тя е завършен боксьор, който също така тренира муайтай и джиу-джицу. Наскоро Wolf разпространи впечатляващо видео, на което ни показва част от своите тренировки и умения, които могат да я издигнат на високо ниво в света на ММА.

Danyelle Nicole Wolf е дългогодишен атлет и надежда за Олимпийските игри в Рио де Жанейро през тази година. Тя обаче не е тренирала бокс през целия си живот. “Никога не бях виждала боксова ръкавица преди 2008 година. Но в спорта съм готова за всякакви предизвикателства”, споделя тя.

Още от малка тя постоянно се е занимавала със спорт - тичане, каране на велосипед, плуване и други. Физиката й пък кара не един човек да я попита, дали не е боец. Това я изненадва, защото тя никога не е смятала да се занимава с бокс. Решава обаче, че си струва да пробва. Скоро след това тя започва да посещава местните зали и да тренира, а останалото е история.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес