Зареждане

Списък с последиците, пред които Jon Jones е изправен - включително и съдебно дело

Списък с последиците, пред които Jon Jones е изправен - включително и съдебно дело
Публикувано на: Август 24, 2017 в 16:00 ч
 
Jon Jones е изправен пред списък с потенциални последици по отношение на, след като стана ясно, че е дал положителна допинг проба на събитието UFC 214, в което зловещо нокаутира Daniel Cormier. Адвокатът Erik Magraken изложи потенциалните последици, пред които Jon Jones е изложен.
 
1. Незачитане на победата му срещу Cormier
2. Загуба на приходите, които е получил за срещата
3. Загуба на титлата
4. 4 годишно лишаване от състезателни права
5. Глоба от UFC в размер на 500,000 долара
6. Прекратяване на състезателните му права, наложено от CSAC
7. Глоба до 40% от неговите приходи, наложена от CSAC
8. Потенциално гражданско дело от страна на Cormier, в следствие на нанесена телесна повреда
 
 
Някои от тези наказания са стандартни, макар и по-тежки, защото това ще бъде второ наказание на Jones. Няколко от тях, обаче, не са толкова познати на феновете на смесените бойни изкуства. Потенциално гражданско дело от страна на Cormier, ако това се приеме като побой или като нанасяне на телесна повреда. 
 
Magraken обяснява:
 
"Не на последно място Jones може да бъде подведен под гражданска отговорност, ако Cormier заяви, че никога не се е съгласявал да се бие с опонент, които използва допинг. Такъв процес може да има, ако умишленото взимане на допинг може да бъде доказано. Като се има в предвид, че Cormier завърши срещата с мозъчно сътресение, този не е малко вероятно. Ако има дело, това няма да е безпрецедентен случай, както се вижда от съдебното дело между Collins и Resto за нанесени телесни повреди чрез подправяне на ръкавиците и делото на Ruiz срещу Toney, което беше решено чрез извънсъдебно споразумение."
 
Макар и да няма база за сравнение, такъв случай има и в UFC, тъй като Mark Hunt в момента съди Brock Lesnar и UFC, след като Lesnar се провали на допинг теста след битката между двамата на UFC 200, която Hunt загуби след съдийско решение.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес