Зареждане

След като почти се отказа от ММА, Cezar Ferreira е готов за шампионски поход

След като почти се отказа от ММА, Cezar Ferreira е готов за шампионски поход
Публикувано на: Април 18, 2016 в 18:00 ч
 
 След 8-те си победи в UFC, Cezar Ferreira може спокойно да потвърди, че присъствието му в октагона и извън него се оказват същинско приключение. Но сега, след победата си в UFC on FOX 19, "Mutante" вече вярва, че е готов да изпълни обещанието си, с което влезе в клетката.
 
"Не мисля, че някой въобще знае колко тежки бяха последните ми две години. Преминах през операция на гръбнака - имам осем винта в кръста. След операцията се опитах да се върна в клетката и беше изключително трудно."
 
 
"Тази година имах две загуби, не спечелих нито една среща - болеше, бях готов да се откажа, но нещо вътре в мен ми подсказваше, че трябва да продължа."
 
Ferreira, победителят в дебютния сезон на "The Ultimate Fighter: Brazil", едва ли не се биеше за работата си в UFC on FOX 19, което се проведе този уикенд.
 
Със завръщането си в средната категория Ferreira (9-5 MMA, 5-3 UFC) изпита трудности срещу Oluwale Bamgbose (6-2 MMA, 1-2 UFC) в началото на мача, но успя да победи чрез съдийско решение в неговия край.
 
Ferreira потвърди, че е бил разочарован от мудния старт, но изрази своето уважение към своя опонент и неговите умения.
 
"В първия рунд не се справях добре - битката не протичаше в моя полза. Опонентът ми беше жилав, но в крайна сметка се радвам, че влязох в клетката и успях да си свърша работата."
 
Ferreira е с резултат 2-2 от последните си четири срещи - доста далеч от това, което е очакваше от него, след като отбеляза 4 победи в първите си 5 срещи в UFC. Въпреки всичко обаче, Ferreira смята, че тялото и духът му най-накрая работят в унисон и е негов ред да се изкачи на върха.
 
"Искам да бъда шампион. Вече съм готов за това."
 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес