Зареждане

Quinton Jackson в битка отново на UFC 91?

Quinton Jackson в битка отново на UFC 91?
Публикувано на: Август 29, 2008 в 06:57 ч

UFC планира да допусне бившия шампион в леко-тежката категория, Quinton "Rampage" Jackson да участва в 91-то издание на турнира, след като той беше обвинен за две престъпления във вторник по повод участието му на 15 юли в пътен инцидент в Южна Калифорния.

Rampage Jackson

Jackson, 30, беше обвинен в избягване на арест и безрасъдно шофиране, бягане от полицията и каране срещу движението. Също така той е обвинен и в удряне на три коли със значителни материални щети.

 

Той няма да бъде обвинен за смъртта на нероденото дете на 38 годишната Holli Griggs, която е била в една от ударените от Jackson, коли. Griggs е шофирала в лявата лента на 55 Freeway, когато пикапът на Jackson удря странично нейната кола, според полицията.

 

Jackson, който ще бъде осъден в четвъртък е освободен срещу гаранция от 25 000 долара.

 

Президентът на UFC Dana White, който е откровен в поддръжката си към Jackson, заяви че вярва, в неговата невинност. Той още каза, че Jackson страда от делириум в резултат на безсъние и на не приемането на достатъчно храна и течности, с изключение на енергийни напитки. White, каза още, че в организма на Jackson не са открити следи от алкохол или наркотици, когато е бил тестван след инцидента и че не са му били дадени каквито и да е лекарства, които биха могли да му помогнат, след като е бил арестуван.

 

White заяви, че той и Lorenzo Fertitta подкрепят недвусмислено Jackson.

 

Има много спекулации относно това, дали Jackson ще се бори с Wanderlei Silva, но White отказа да коментира. Източник запознат със ситуацията, каза че борба Jackson-Silva е малко вероятна. Silva има две победи над Jackson в дните им, които са прекарали заедно в PRIDE Fighting Championship.

 

Но Jackson, ще се бори вероятно на 15 ноември в Portland, Oregon и обвиненията срещу него, не ще го спрат.

 

"Разбира се, че ще се бие." каза White."Ако той бе взимал наркотици, ако е бил пиян, ако е излезнал и е направил това, което е направил, защото някой го е ядосал, това щеше да е съвсем различна история. Но той е бил болен. А в тази компания, ние подкрепяме нашите приятели и всеки който работи за нас, дори когато са болни или имат проблеми. Той е бил болен, когато е станал инцидента, но сега той е добре."

 

"Rampage се чувства ужасно за бебето на жената, което е починало, но той няма нищо общо с това. И инцидента се е случил, защото той е бил много болен и не е можел да осъществи контрол над бъркотията която го е сполетяла."

MMA Bulgaria

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес