Зареждане

„Просто битка” казва Fitch

„Просто битка” казва Fitch
Публикувано на: Август 8, 2008 в 00:20 ч

Jon Fitch се шегува, че семейната снимка, включваща неговият брат, братовчеди и баща му, спокойно може да бъде объркана с полу-професионален футболен отбор. На тази снимка има значително количество големи хора.

 

Всъщност, Fitch пропиля много от живота си, смятайки, че е призван за NFL.

 

За малкият проблем с този път на мислене, Fitch казва: “Аз съм много бавен, a се оказа и че съм по-нисък с четири инча.”

 

Когато вие се описвате като джуджето в семейството, както Fitch прави, възможностите за изява в NFL, са сведени до минимум, с изключение на превързването на  глезени или разнясането на кофата с вода.

 

Неговият ръст и бързина обаче, не са го спрели, да следва семейната традиция за атлетичен успех. Той е станал един от елитните ММА бойци в света и това всъщност е толкова добро, че някои дори смятат, че той може да се справи с Georges St. Pierre в битката за титлата от UFC в събота по време на UFC 87 в Target Center в Minneapolis, Minnesota.

 

"Jon Fitch е най-добрият всеобхватен боец, когото аз съм гледал.", каза St. Pierre, който е поставен на второ място от Yahoo! Sports в класацията на 170-те най-добри бойци в света, за последните четири години.

 

Fitch споделя за най-последователните си 8 победи в UFC от Hall of Famer Royce Gracie.


Fitch имаше няколко лесни задачи, побеждавайки подред Brock Larson, Josh Burkman, Thiago Alves, Kuniyoshi Hironaka, Luigi Fioravanti, Roan Carneiro, Diego Sanchez и Chris Wilson.

 

Fitch обаче, все още не е получил приветствието, което са получили други бойци от UFC, като St. Pierre, Forrest Griffin при леко тежката категория, B.J. Penn при леката категория  и Anderson Silva при средната категория.

 

Това е предимно защото Fitch избягва прожекторите и показва нисък интерес, по отношение на собственото си промоутиране. Много от това е поради неговата работна етика. Fitch е известен с това, че обикновенно е първият в залата за тренировка и последният който я напуска.

Jon Fitch

Той тренира в легендарната American Kickboxing Academy в San Jose, California, където се подготвят много от елитните съзтезатели.

Дори между такива състезатели, отдадеността с която тренира Fitch е смайваща.


"Ако искате да сте подготвени за битка, работете с Jon Fitch, защото по този начин си гарантирате че ще бъдете във форма, тъй като никой не работи по-енергично и усърдно, от него." Това каза, точно преди UFC 86, Josh Koscheck, съекипник и чест тренировъчен партньор на Fitch.

 

"Аз съм боецът на бойците, предполагам.", казва Fitch. "Другите бойци и треньори, знаят кой съм и на какво съм способен и наистина, това да имаш такъв вид уважение отправено към теб е най-важно."

 

"Хората ме смятат за нисък, а не знаят в действителност колко добър боец съм, което само по себе си е добре, защото не ми пука!", казва Fitch. "Аз не правя това, за да впечатлявам който и да било. Дори момчетата в моят спорт, не знаят кой подяволите съм аз, съвсем честно.”

 

Fitch настоява, че той не търси внимание и казва, че е  мотивиран от цели, които сам е определил, за себе си.

 

Да победиш St. Pierre и да станеш шампион е огромно постижение за всеки един боец - просто попитайте Маtt Serra какво живото-променящо събитие е това. Но според Fitch, това да спечелиш титлата не значи, че си постигнал всичко и си достигнал до края.

 

Той успява защото има собствено виждане за това, кое е важно в неговия живот и никога не го подлага на съмнение, дори когато това нарушава общоприетите норми.

 

„Технически, това няма да е най-голямото нещо в кариерата ми, разбира се.”, казва Фич по отношение спечелването на титлата. „Хората прекарват целият си живот, преследвайки идеалната възможност да се доближат до нея, камо ли да я спечелят. Колебая се дали да го кажа, но дори да съм признат за най-добрия в света, няма да бъде достатъчно за мен."

 

„Виждам себе си, като най-добрият в света. Виждам се като най-добрият, който мога да бъда. Не бях сигурен дали да кажа това, защото то ще накара много хора да полудеят, а аз определено не искам това, но (спечелването на титлата) не е кой знае какво за мен. По-важно е, да постигна целите, които сам съм си поставил.”

 

Fitch изпитва голямо уважение към спорта и към онези, които се състезават с него, но той просто не желае да се примирява с нищо, което е по-малко от това на което той самият е способен и може да даде от себе си.

 

И докато той не е крещящия и пъстър герой, както много други в този спорт, определено място в тази игра за хора като Fitch, има. Хора, които са се потили, за всичко което са постигнали до момента и които ще поставят стандарт, за бъдещите поколения и за тези, които ще се опитат да достигнат техните постижения.

 

"Този спорт е толкова конкурентен и има толкова много добри момчета, че е почти невъзможно да победиш двама един след друг, а какво остава за осем.", каза президент на UFC, Dana White. "Помислете само, какво е направил този човек. Помислете само, колко велики бойци са се борили в UFC и не са били способни да направят това, което той е направил. Впечатляващо е, дори само като си го представиш."

 

„Аз нито съм най-добрият боец, нито съм най-добрият спортист като цяло. Това което съм аз, е мелачка! Аз ходя и меля, меля и продължавам да меля и никога не се отказвам!”, казва Fitch за себе си.
 

MMA Bulgaria

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес