Зареждане

Mauricio Rua все още не мисли за оттегляне

Mauricio Rua все още не мисли за оттегляне
Публикувано на: Януари 23, 2017 в 09:38 ч
 
Mauricio “Shogun” Rua отговори на призивите на не малко фенове, че за него би било най-добре да прекрати кариерата си.


Бразилският боец е вече 35-годишен, но според него това далеч не е толкова напреднала възраст, когато става дума за ММА. Нещо повече, той дори има насрочен следващ двубой - срещу Gian Villante на UFC Fight Night 107 на 11 март.

“Shogun” е бивш шампион на UFC в полутежка категория, като той е и в серия от две поредни победи, записани над Antonio Rogerio Nogueira и Corey Anderson.

“Вярно е, че съм опитен и се бия от вече много години, но също така съм и сравнително млад - на 35 години. Хората спират да се бият на 38, 39, 40. Зависи. Мисля, че всеки атлет има свободата да спре тогава, когато пожелае да го направи”.

“Хората спекулират за мен, защото претърпях няколко загуби, но всеки губи понякога. Ако един доктор не направи перфектната операция, трябва ли той веднага да се откаже? Щастлив съм да продължа да се бия, като и от UFC са доволни от мен. Не зная защо хората толкова много говорят по тази тема”.

“Целта ми през 2017 е да се бия два или три пъти. Мисля, че най-малко два пъти. Чувствам се здрав на сто процента. Страдах от тендинит на коляното, който ми пречеше да тренирам, но сега съм възстановен. Надявам се, че няма да имам повече контузии през тази година”.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес