Зареждане

Красимир Младенов - Бореца срещу Николай Алексиев на 15 декември в София

Красимир Младенов - Бореца срещу Николай Алексиев на 15 декември в София
Публикувано на: Декември 2, 2013 в 17:25 ч

Организаторите на турнира по свободни боеве "Twins MMA" обявиха официално осмия двубой от файт-картата на предстоящия боен спектакъл, а именно Красимир Младенов - Бореца срещу Николай Алексиев. Двамата ще се изправят един срещу друг на 15 декември в зала "Христо Ботев", София.

Николай Алексиев от Русе e възпитаник на треньора Валентин Симеонов-Ларсона, за първите си мачове беше викан, "на пожар", да замества контузени бойци и въпреки това се оказа костелив орех, спечели мачове в които не беше фаворит. Изведнъж от аутсайдер се превърна във водещ състезател първо в категория до 77кг, а сега до 84кг.

През тази година направи два мача в Русия при това на категория до 93кг с което удиви и фенове и специалисти, спечели адмирациите на руската публика. В актива си има 20 ММА срещи. Вече всички се съобразяват с него и се стремят да го избягват като противник. Уменията му бяха забелязани от чуждестранни промоутъри и Николай има 9 мача с чужденци 5 от които в чужбина .

В България има битки с повечето от водещите бойци. Еднакво добре си служи както с високи, въртящи ритници, така и със задушаващи техники, а след срещата винаги показва брейк уменията си.

Красимир Младенов "Бореца", както показва прякорът му, Краси започва да тренира Борба-свободен стил в СК "Славия", където е заведен от баща си също дългогодишен състезател по Борба. Красимир Младенов има участие на престижния турнир "Дан Колов" и Световно първенство за студенти. Докато се занимава с Борба се запалва по ММА покрай приятелите си: Благой Иванов, Росен и Румен Димитрови.

През 2010 година става европейски шампион по Бойно Самбо в Минск. На професионалния ММА ринг има 12 мача и 12 победи в категория до 84кг. През есента на 2010г. заминава за САЩ, където заедно с Благой Иванов тренира с водещи ММА бойци от UFC и Bellator. Зад окена Красимир Младенов има 5 победи от пет срещи

Тази среща до 84кг е дълго очаквана и предизвика интерес дори в чужбина. Срещат се двама от топ-бойците на категория до 84кг и адрелина ще е удари тавана на залата.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес