Зареждане

Khabib: Ако загубя този двубой, губя всичко

Khabib: Ако загубя този двубой, губя всичко
Публикувано на: Април 12, 2016 в 14:30 ч
 
 Jon Jones не е единственият, който в последния момент ще трябва да се изправи срещу друг опонент, след като Khabib Nurmagomedov се оказа в същата ситуация. Khabib трябваше да се бие срещу Tony Ferguson в лека категория в UFC on FOX 19, но поради контузия, плановете вече са други.
 
Разлика обаче има - Jones ще се изправи срещу ветерана Ovince Saint Preux, докато Khabib ще се бие срещу новака Darrell Horcher в междинна категория.
 
И въпреки че навярно за мнозина излизането срещу новак си е чиста победа, "The Eagle" всячески се опитва да не подценява опонента си. Всъщност, също като Jones, Khabib ще влезе в клетката с презумпцията, че влиза в битка за световната титла, без значение кой стои пред него.
 
"Имам нов опонент, ново име, нова категория, в която ще се бия. Мигновенно реших, че трябва да опозная новия си съперник. Има 12 победи, една загуба... добър резултат. Шампион е в лека категория за друга организация, гледам му срещите - има слаби ляв удар и ляв ритник. В клетката влизам като за шампионска среща, защото загубя ли този мач, губя всичко. Трябва да победя. Не мога да се успокоя с това, че е нов в UFC. Ще се съсредоточа и ще се бия сякаш се изправям срещу шампион. Победата този път ми е изключително важна."
 
Darrell Horcher беше единственият вариант за Khabib, тъй като гладиаторите, които предизвика - Eddie Alvarez, Anthony Pettis и Donald Cerrone, не му обърнаха внимание. Навярно от UFC им готвят нещо друго.
 
Какъвто и да е случаят, Nurmagomedov е щастлив, че има срещу кого да се изправи, защото това ще му даде шанс да се върне във форма от двугодишното му оттегляне. Разбира се, мачът е изключително рисков, защото загуби ли от незнайния боец, шансовете му за титлата значително ще намалеят.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес