Зареждане

Joanna Jedrzejczyk: Искам да съм като Conor McGregor

Joanna Jedrzejczyk: Искам да съм като Conor McGregor
Публикувано на: Май 31, 2017 в 16:00 ч
 
Joanna Jedrzejczyk има високи стандарти за наследството си.
 
Шампионката на UFC при най-леките иска да влезе в историческите книги като един от най-добрите полски спортисти и една от най-добрите жени в историята на смесените бойни изкуства. Тя също така планира да се оттегли от сцената на спорта без загуба.
 
За сега нещата й се получават. 29-годишната шампионка защити колана си за 5-ти път, откакто го спечели с технически нокаут срещу Carla Esparza през март 2015г. и от тогава е един от най-харесваните бойци на UFC.
 
Jedrzejczyk смята също така да се впусне и в категория "муха", която ще бъде добавена по-късно тази година след края на The Ultimate Fighter 26, с надеждата да стане шампионка на организацията в две дивизии.
 
След като се бие с Rose Namajunas или с победителката от Claudia Gadelha и Carolina Kowalkiewicz, полякинята ще насочи вниманието си към колана в категория до 57 килограма.
 

 
Супер битките заеха голяма част от календара през изминалата година. Шампионът в лека категория Conor McGregor се превърна в първият боец на UFC, който държи две титли на организацията едновременно, след като надви Eddie Alvarez в края на миналата година. McGregor стана едва третия шампион в историята на UFC вдигал титли в две различни категории, след като се присъедини към бившия шампион в тежка и полутежка категория Randy Couture и бившия носител на титлите в лека и полусредна категория B.J.Penn.
 
Много бойци са изразили интерес да поемат по този път, но повечето от тях са шампиони от скоро и имат малко защити. Jedrzejczyk напълно разчисти своята дивизия (до 52кг.), като единствената претендентка срещу която не се е изправяла е Rose Namajunas. Така че би било разумно за Joanna да се качи при по-тежките в обозримо бъдеще.
 
"Искам да бъда като Conor McGregor. Обичам да предизвиквам себе си. Определено Conor дава добър пример за упорита работа и големи предизвикателства. Искам да постигна и това. Искам да бъда шампион в две различни дивизии.", заяви Jedrzejczyk.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес