Зареждане

Fedor Emelianenko подписа със Strikeforce

Fedor Emelianenko подписа със Strikeforce
Публикувано на: Август 4, 2009 в 07:35 ч

Strikeforce обяви вчера, че шампиона в тежката категория на WAMMA, Fedor Emelianenko, е подписал договор с тях.

"The Last Emperor" последно се състезаваше под шапката на Affliction и там отбеляза победи над бившите шампиони от UFC Tim Sylvia и Andrei Arlovski.

Той трябваше да защити титлата си срещу Josh Barnett на 1-ви август, но състезанието беше отменено, защото съперника му излезе с положителна допинг броба.

fedor emelianenko strikeforce mma


След като от Affliction прекратиха организаторската дейност, Fedor стана свободен агент и офертите към него започнаха да текат. От UFC дълго време се опитваха да привлекат руснака, но така и не можаха да се разберат за точните клаузи в договора. В крайна сметка се оказа, че организирането на съвместно състезание с M-1 Global е по-важно от парите.

Vadim Finkelchtein, президент на M-1 Global, заяви:

"Много съм щастлив и развълнуван от предстоящото ни сътрудничество със Strikeforce. Радваме се, че намерихме сериозен партньор и смятам, че M-1 и Strikeforce могат да се подкрепят в много отношения. Това ще създаде големи възможности за двете страни и ще можем да изпобваме бойците си срещу силни противници."

От Strikeforce имат вече състезатели в тежката категория, които може да се окажат потенциални опоненти, като Brett Rogers, Fabricio Werdum и Alistair Overeem.

MMA България - свободни двубои

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес