Зареждане

Dan Henderson говори за разликата между PRIDE и UFC

Dan Henderson говори за разликата между PRIDE и UFC
Публикувано на: Април 3, 2017 в 09:45 ч
 
Dan Henderson е човек, който е видял много в света на ММА. Легендарният “Hendo” завърши кариерата си през миналата година, пробвайки се неуспешно да победи Michael Bisping за титлата в средна категория на UFC.


Въпреки загубата, Henderson остава едно от големите имена в историята на ММА. Освен в UFC и Strikeforce, “Hendo” има опит и във веригата PRIDE, която по своето време бе може би най-популярната в света.

Американецът разкри и основните разлики в това да се биеш в UFC и PRIDE.

“Хората в PRIDE не се интересуваха чак толкова от победи и загуби, както е в UFC. По-важен бе начинът, по който ще се представиш в клетката. Дори и да загубиш, но ако си се представил супер вълнуващо, те ще ти платят повече следващия път.”

“Също така, плащането никога не е било 50-50 в рамките на гарантирана печалба и бонус за победа. Там плащаха 70% за участие и 30% за победа”.

Henderson смята, че събитията на PRIDE са били уникално шоу сами по себе си.

“Уникалното при PRIDE бе шоуто, което те предоставяха на феновете. Става дума за самата продукция, не само за мачовете. Особено ако си там и го гледаш на живо. По телевизията не се усеща толкова много, но техните събития бяха феноменални. Различните правила правиха двубоите още по-вълнуващи, макар и UFC да имаха вълнуващи мачове.”

PRIDE орязваха от печалбата на бойците, ако те се представяха скучно в клетката, което и водеше до почти винаги вълнуващи срещи.

“PRIDE ти даваха жълт картон, ако си пасивен. Това означаваше да ти отнемат десет процента от печалбата. Това караше бойците да избягват да бъдат пасивни и да рискуват да загубят от парите си.”

Той все пак разкритикува PRIDE за това, че в повечето случаи мачовете са били обявявани в последния момент.

“Често се случваше да разбираме съперниците си в последния момент. Те нямаха нужда от обявяване на мачове, за да продават събитията си. Хората ги посещаваха, просто защото това е PRIDE. Понякога събитията бяха разпродадени, още преди да обявят кой ще се бие на тях. Само няколко пъти ми се случваше да узная съперника си с повече от две седмици за подготовка”.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес