Зареждане

'Cowboy' Cerrone не е сред лидерите на ММААА

'Cowboy' Cerrone не е сред лидерите на ММААА
Публикувано на: Декември 8, 2016 в 08:21 ч
 
През миналата седмица Donald “Cowboy” Cerrone бе част от бойците в UFC, които участваха в представянето на ММААА - нова асоциация, чиято главна цел е да защитава правата на атлетите в ММА и да се грижи за интересите им.


Седмица по-късно и дни преди двубоя си с Matt Brown на UFC 206, “Cowboy” заяви пред медиите, че всъщност участието му в асоциацията не е толкова голямо, колкото вероятно всички сме си помислили.

“Georges St-Pierre и Tim Kennedy ми се обадиха, питайки ме дали искам да участвам”, разкри Cerrone, продължавайки: “Не знаех, че съм част от някакъв борд. Това някакси ме изненада. Разговарях и с Dana White днес по телефона. Той идва в града, като ние ще излезем на вечеря и ще говорим. Има много неща, от които този спорт се нуждае. Знаете ги - пенсия при отказване, здравна грижа и т.н.”

Сред хората, които представиха ММААА пред обществеността, бе и бившият изпълнителен директор на Bellator Bjorn Rebney - нещо, което предизвика не малко полемики. Donald Cerrone намекна, че за в бъдеще не възнамерява да работи с този човек, чиято репутация не е от най-добрите сред бойците.


“Не седях там, казвайки “отиваме на стачка, дайте ни повече пари”. Това изобщо не е идвало от устата ми. Имаше няколко души там, с които не възнамерявам да работя, без да искам да споменавам имена. Бях там, главно за да споделя мнението си. Не съм имал намерението да оглавявам борд или да бъда част от него. Исках да кажа мнението си относно това, от което спортът се нуждае”.

“Ще продължа да стоя с тези хора и да споделям мнението си за нуждите на спорта. Твърдо вярвам, че имаме нужда от здравна грижа и някакъв вид пенсия при оттегляне. UFC винаги са били страхотни към мен, като не мога да се оплача - получавал съм това, което искам. Когато се обадих на Dana White, той ми помогна. Това е вярно, човече. Аз имах проблем, но той има най-добрите адвокати, на които можеш да платиш. И ми спаси задника”.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес