Зареждане

Chuk Liddell остава в UFC още няколко години

Chuk Liddell остава в UFC още няколко години
Публикувано на: Август 25, 2008 в 09:11 ч

Въпреки че Chuck Liddell е загубил две от последните си три срещи и скоро ще направи 39 години, няма намерение да се отказва от спорта.

 

Бирвшия шампион в леко-тежката категория казва, че има още няколко години в които ще се състезава в UFC.

 

"Ще се състезавам още две до четири години в зависимост от това, как моето тяло се чувства," казва Liddell. "Надявам се след две годин отново да кажа "две до четири години". Още искам да се бия и тялото ми е готово за това."

 

Докато много от новите играчи в MMA се местят от един в друг тренировъчен лагер за да развиват техниките си, Liddell от началото на кариерата си е бил винаги при John Hackleman в The Pit.

Chuck Liddell

"Има хора, които идват да тренират с нас," казва Liddell. "И тренирам с различни хора от време на време. Но смяната на залите и постоянното пътуване не мисля, че е предимство."

 

Друга тенденция в днешните бойци е да сменят организация след организация за да търсят по-високо заплащане. Въпреки че няколко от конкурентите на UFC като EliteXC и Affliction с удоволствие биха платили много за Liddell, ветеранът не желае да сменя работодателя си.

 

"UFC са много добри с мен и не виждам как мога да се бия някъде другаде," казва Liddell. "В момента те имат най-добрите бойци в моята категория, затова искам да съм тук. Искам да докажа, че съм най-добрия в това, което правя."

 

Въпреки слуховете за смяна на категорията към тежка Liddell казва, че има достатъчно добри опоненти в тази, която е в момента.

 

"Мислил съм си за местене в тежката категория, но докато не свърша с някои неща, които искам в леко-тежката няма смисъл да се местя."

 

Преди събитието от UFC 88 - срещата му с Rashad Evans, Liddell знае, че победата трябва да е много важна.

 

"Смятам, че имам добра възможност за мач за титлата, ако спечеля този."

 

В интервю за The TAGG Radio Network Liddell говори и за предишната си битка с Mauricio "Shogun" Rua, мнението му за Lyoto Machida и защо мисли, че неговия стил е толкова успешен в UFC. За да чуете пълното интервю с Chuck Liddell може да посетите този адрес:
http://www.taggradio.com/archives/TLOS20080824.mp3

 

MMA Bulgaria

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес