Зареждане

Chael Sonnen поиска терапия с тестостерон преди UFC 148

Chael Sonnen поиска терапия с тестостерон преди UFC 148
Публикувано на: Май 17, 2012 в 12:00 ч

Дългоочакваният двубой между шампиона в средната категория Anderson Silva и претендента Chael Sonnen има няколко пречки пред себе си.

В понеделник, 21-ви май, атлетическата комисия на Невада (NSAC) ще вземе решение дали да позволи терапевтично използване на тестеронова терапия на Sonnen, позволявайки на боеца да вдигне нивата си на тестостерон с изкуствен такъв. Въпреки че TRT е легална процедура, за всеки атлет трябва да се докаже, че има медицинско основание да се подложи на нея.

След първата среща на Sonnen с Silva в UFC 117 през 2010-та, Sonnen беше хванат със завишено съотношение между тестостерон-епитестостерон 16,9:1, докато правилникът в Калифорния позволява те да са максимум 4:1. Той беше отстранен заради това, че не е обявил използването на терапията пред комисията.

Ако молбата му се приеме, Sonnen ще бъде четвъртия боец, на когото му е разрешено официално да използва тестостероновата терапия от комисията.

Nick Diaz също е в програмата на NSAC за понеделник. Тогава ще бъде изслушването му за дисциплинарното му наказание след като в тестовете след UFC 143 в кръвта му бяха намерени метаболити на марихуана.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес