Зареждане

Antonio Nogueira иска двубой срещу Couture

Antonio Nogueira иска двубой срещу Couture
Публикувано на: Септември 14, 2008 в 21:15 ч

Въпреки, че вече е спечелил шампионския колан в тежката категория, Antonio Rodrigo Nogueira не смята че напълно го е заслужил.

"Когато се бих срещу Tim Sylvia си мислех единствено за това как да стана световен шампион по смесени бойни изкуства," казва Nogueira. "И го направих."

"Randy Couture се завърна обратно и той също има право да носи тази титла. Мисля че е справедливо да изляза срещу него и да решим кой е истинския световен шампион в свободните двубои на UFC."

Couture трябва да премине през битката в UFC 91 срещу бившия кечист от WWE Brock Lesnar. Въпреки физичесткото му превъзходство, според Nogueira Couture ще вземе победата в този двубой.


 

"Мисля че Randy Couture ще победи. Според мен той има много повече опит. Има голяма история като боец."

Nogueira трябва да свърши също нещо преди това, като се изправи срещу Frank Mir в края на тази година.

"Изпитвам голямо уважение към него," казва Nogueira за Mir. "Той се завърна след автомобилна катастрофа преди, точно както и аз. Така че е специален за мен. Уважавам го за това."

"Той е и доста здрав. След като се върна отново е боец. Беше контузен в крака, а сега е един от най-добрите бойци в тежка категория по смесени бойни изкуства. Аз също имах трудности след инцидента. Това ме направи по силен."

Отделно от уважението, Nogueira смята че превъзхожда опонента си.

"Мисля че съм по-добър изправен от Frank Mir.", казва Nogueira. "И двамата тренираме jiu-jitsu, а имаме и други умения. Той е добър борец. Също и тренира muay-thai. Има добри ритници."

"Но според мен съм по-добър от него в ударите с ръце. Има много повече опит от него. Изправял съм се срещу доста по-добри момчета и мисля, че това ще е от значение когато излезем на ринга. Освен това смятам, че съм по-издръжлив от него. Това ще ми е от полза по време на двубоя."

А ако Nogueira успее да победи, той обещава и повече неща в битката му с Couture.

"Аз съм боец. Станах такъв за да се бия с най-добрите в света. Хората които ме познават знаят, че обичам предизвикателствата."

"Randy Couture се завърна в UFC, което е добре за организацията. Името му е известно. Той е здравеняк. Вече имам уговорен мач срещу Frank Mir и той ще е също така силен опонент. Това е още едно предизвикателство за мен."

 

MMA Bulgaria

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес