Зареждане

Aldo предизвика боец, с който могат да спечелят приза за "Битка на годината"

Aldo предизвика боец, с който могат да спечелят приза за "Битка на годината"
Публикувано на: Август 2, 2017 в 15:00 ч
 
Бившият световен шампион на UFC в категория перо ясно даде да се разбере, че има един човек в съзнанието му за следващата битка и за да бъда честен, не мога да си помисля за по-подходящ съперник, за да може Aldo да напомни на феновете си кой точно е.
 
В UFC 212 видяхме възкачването на новият крал в категория перо в лицето на Max "Blessed" Holloway, но защитаващия се шампион, чийто колан беше отнет за втори път в продължение на 18 месеца, се оказа, че трябва да преглътне ново горчиво хапче.
 
Реномето на Aldo пое някои сериозни удари в последно време, след като той загуби както гореспоменатия мач срещу Holloway, така и рекордно бързото му поражение срещу Conor McGregor в UFC 194, но за тези, които всъщност знаят и следят спорта от доста време, Aldo е бил толкова доминираща фигура в тази категория, че никога няма да може да му бъде отнето това, което е постигнал.
 
Последната му поява в Октагона беше срещу Holloway в среща, която беше доста оспорвана, но "Blessed" успя постепенно да ускори темпото, след като борбата набра скорост и започна да отнема от инерцията на легендарния бразилец, преди да го приключи в третия рунд след ТКО в най-голямата битка на живота му.
 
 
Сега, когато се предполага, че си взема почивка от спорта, той говори пред Combat за следващия си ход като боец в света на смесените бойни изкуства и за щастие не изглежда, че амбициите му са отслабнали след последния му неуспех.
 
"Помолих отново да се бия до ноември, тъй като през последните няколко години прекарвах доста време без да се бия и мисля, че това ме възпрепятстваше много. Но вече говорим с тях, за да можем да се върнем в Октагона до ноември", заяви Aldo.
 
"Мисля, че Cub [Swanson] е страхотен противник, с който можем да се срещнем сега, за да се върна на печелившата пътека", добави Aldo.
 
За тези, които не знаят, Aldo и Swanson всъщност са се срещали и преди, но трябва да се върнем до дните на WEC, но въпреки факта, че битката се смяташе за потенциално страховита между два от най-смъртоносните "пера" на планетата, Jose успя да приключи срещата за само седем секунди, след като изстреля невероятно летящо коляно в главата на съперника си, което отбеляза в началото на срещата между двамата.
 
 
Cub Swanson в момента може да се каже, че е във формата на живота си, а след вълнуващото му шоу на UFC 206 срещу Doo-Ho Choi, той спечели изцяло нов легион от фенове, както и похвали от всички страни за включването му в това, което стана известно като едно от най-интригуващите състезания в историята на ММА.
 
За сега нищо не е станало официално по този въпрос,  но като се има в предвид историята, която тези двамата споделят, не се изненадвайте, ако видите битка между Aldo и Swanson в близко бъдеще.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес