Зареждане

Суеверия преди MaxFight 27: Любо Симеонов пусна коса, Уес Симс брадяса

Суеверия преди MaxFight 27: Любо Симеонов пусна коса, Уес Симс брадяса
Публикувано на: Юни 4, 2012 в 19:22 ч

За късмет, за кадем или каквото и да е късметлийско поверие преди важен мач, това обсеби и ММА бойците. Нищо необичайно при спортистите и често срещано в различните спортове. Броени дни преди поредния голям турнир от най-популярната родна верига по ММА „MAXFIGHT” , бойците също бяха забелязани със своите странности. Тежките атлети Любо Симеонов и американецът Уес Симс бяха забелязани с нетрадиционни за тях визии. Не заради мода или суета, а просто от суеверие.

Съсредоточен в двуразови и често триразови тренировки столичният гигант Любо Симеонов пусна коса преди мача. Не е ясно дали той ще се качи на ринга в този вид или ще се появи в обичайния си късоподстриган облик. Ясно е само, че той не пожела да коментира визията си в подготвителния период.

В същото време съперника му опитния Уес, който има зад гърба си близо 30 професионални мача, бе забелязан да излиза от тренировка брадясал, с брада дълга почти колкото чорлавата му коса. Преди това Симс не е показвал че е суеверен, но според приятелите му Уес ще се обръсне едва когато свали ръкавиците от тренировъчната зала за последен път, само ден преди да отпътува за България.

Мениджърът му Кен Павия е оставил талантливия боец да прави каквото реши за добре с визията си и допуска че може Симс да се появи у нас брадясал и като поп. Докато Любо Симеонов ще брани имиджа си и ще търси трета победа на професионалния ринг, то Уес Симс идва за задължителна победа в България. За него срещата със вече популярния българин в щатите е изключително важна. Особено след загубата му в последния мач, който бе срещу Боби Лашли, и който разочарова много американски критици.

Със значителна брада е и бургазлията Георги Стоянов–Станчев. Внукът на легендарния олимпийски шампион също е суеверен и вярва че този вид му носи късмет. Според бургазлии, след всяка победа Станчев рисува нова карикатура на гърба си, който от множеството татуировки вече прилича на комикс.
С една и съща горница на тренировки пък се появява Красимир Младенов – бореца. Макар да не признава че е суеверен, Краси бореца не се разделя със сучера си, дори да не се налага да го облича. „Познавам че Краси тренира още когато видя какво виси на закачалката до входа” – споделя един от съотборниците на талантливия софиянец.
Сред повечето ММА бойци има подобни суеверни дребни неща, които за спортистите обаче означават много. 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес