Зареждане

Cro Cop: Един ритник решава проблема със стероидите

Cro Cop: Един ритник решава проблема със стероидите
Публикувано на: Март 21, 2012 в 12:15 ч

Дългогодишния ветеран от MMA Mirko Filipovic, който се състезава в PRIDE, DREAM и K-1, споделя мнението си за стероидите.

Използването и прекаляването със стероиди е познато на бойните спортпве от години. Вече такива манипулации могат да се правят и легално с тестостерон терапия (TRT) стига атлета да получи рецепта за това от своя лекар.

И това може да остане незабелязано.

Но не и при Quinton Jackson, който разтръби в медиите, че е получавал TRT инжекции преди двубоя си с Ryan Bader в UFC 144.

Какво обаче мисли Cro Cop за цялото това нещо.

"Познавам момчета, които са използвали това, а и много други работи... не знам дали изобщо наистина помага в бойните изкуства. Един удар, един ритник в главата или черния дроб могат да приключат двубоя. Освен това е и поражение на тялото. За няколко години слава ще си умреш на 40-45 години. Черния ти дроб получава рак и трябва да търсиш нов черен дроб. Мисля че е много опасно. А за MMA можеш да се подготвиш с натурални съставки. Хранене, BCAA, протеинови шейкове и глутамин. Това са четирите неща, които използвам. Всеки спортист, във всеки спорт, трябва да използва тях. Плюс витамин B-комплекс и витамин C, много плодове и почивка. Никога не съм харесвал забранените медикаменти, опасно е да се играе с тях. До колкото знам прекалено опасно... Но не е моя работа, който иска нека ги взима - един удар или ритник решават проблема. Опасно е, не е здравословно, може да те хванат, може да те отстранят и може да те е срам. Срам е за цялата ти кариера да те хванат с неща, които не трябва да приемаш. но най-важното - опасно е много. Благодаря, но не благодаря."

Filipovic, който наскоро се сбогува с MMA при загуба от Roy Nelson в UFC 137 миналия октомври, се завърна към кик-бокса, като там записа победа над Ray Sefo миналия месец.

Cro Cop се очаква да се състезава още веднъж тази година и е получил оферти от K-1.

Нека да чуем малко мнения по този горещ въпрос. Прав ли е Cro Cop в твърденията си? Наистина ли уменията превъзхождат химията?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес