Зареждане

Забит Самедов сложи край на кариерата си в кикбокса

Забит Самедов сложи край на кариерата си в кикбокса
Публикувано на: Септември 12, 2022 в 02:00 ч
Кикбокс легендата Забит Самедов реши да сложи край на кариерата си.

Вижте още - Забит Самедов смаза Антонио 'Бигфут' Силва за 2 минути

Той взе това решение след последната му битка с Антонио "Бигфут" Силва. Двамата се биха в главната битка на галавечер, която организираха от лигата MIX FIGHT CHAMPIONSHIP. Самедов спечели с нокаут в първия рунд пред родни фенове в Баку, Азербайджан.

Веднага след срещата Самедов обяви, че това ще бъде последната му битка на ринга. Забит спира на 38-годишна възраст и с рекорд 103-9-1 в кикбокса. Той е в серия от 21 поредни победи. Последната му загуба е от Бадр Хари с решение през 2013 година.

Забит успя да отмъсти на Хари в същата година с нокаут. Самедов губи само от Бадр Хари в последните си 36 битки в кикбокса. Силва показа класа и поздрави Самедов за неговата легендарна кариера на ринга.

"Искам да благодаря на MIX FIGHT за възможността. Благодаря и на легендарния боец Забит Самедов за това, че ми оказа честта да се бия с него в последната му битка по кикбокс. 

Той има страхотно наследство и повече от 110 битки. Това беше последният му момент на ринга като професионален боец и аз имах честта да мога да споделя този момент с него. 

Нека Бог благослови живота и семейството ви.", написа Силва.

С какво ще запомните Самедов в кикбокса ?






Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес