Зареждане

Варна - домакин на първия държавен шампионат по муайтай за 2018-та

Варна - домакин на първия държавен шампионат по муайтай за 2018-та
Публикувано на: Януари 18, 2018 в 08:19 ч

Морската столица на България приема домакинството на първото за 2018 г. Държавно първенство на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай.

То ще бъде по муай тай във всички възрастови групи и категории.

Организатори на събитието са Българска конфедерация по кикбокс и муай тай съвместно с Община Варна.

Домакин ще бъде СКБИ „ТИМ” в лицето ба главния треньор Красимир Димов заедно с председателя на МК „ВОКИЛ” Галин Димов.
Самото събитие ще се проведе в дните от 09 до 11.02.2018г.

В петъчният ден (09.02.2018г) ще пристигнат всички отбори от страната със своите състезатели, зада им бъде извършен медицински преглед и кантар за съответствие на категориите.

В събота и неделя (10,11.02.2018г.) в многофункционалната зала на Първа езикова гимназия с адрес ул. „Подвис” № 29 ще се проведат и самите срещи (квалификации, полуфинали и финали).

Този шампионат е дългоочакван, тъй като е всеизвестен факт, че именно Варна е „меката” на бойните спортове и тук са основани едни от най-добрите спортни клубове по кикбокс и муай тай в цялата страна.

Последният подобен шампионат в града се сустоя преди 2 години на същото място като отново домакини бяха двамата братя Димови.

По голямата част от Световните и Европеиски шампиони също живеят и тренират в града.
Очаква се на шампионата да присъстват много обществени личности както и новото ръководство на конфедерацията в лицето на господин Николай Рачев и членове на управителния съвет.

Огромен принос за развитието и поплуяризирането на този род прояви има именно Общината, която е дала вузможност на  голяма част от спортните клубове да развиват дейността си в общинските бази и винаги е подкрепяла провеждането на шампионати в града.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес