Зареждане

Стоян Копривленски: Подкрепата на българските фенове е нещо уникално!

Стоян Копривленски: Подкрепата на българските фенове е нещо уникално!
Публикувано на: Септември 27, 2023 в 02:00 ч
На 7-ми октомври GLORY стъпват в България за първи път в историята си. Най-голямата кикбокс организация в света ще гостува в Бургас. В битка от главната карта Стоян Копривленски ще направи реванш с румънеца Сорин Калинюк.

Епичната галавечер ще бъде оглавена от легендата Бадр Хари. Лошото момче от Мароко ще се бие с Уку Юрендал. Очаква се цялата зала да подкрепя Копривленски, който ще се опита да отмъсти на Калинюк.

Двамата се биха през 2021 година в Румъния. Тогава Калинюк спечели с разделно решение на съдиите. Сега битката е на наша земя и Стоян ще има още повече мотивация за победа.

До битката остава малко повече от 1 седмица. Решихме да поговорим със Стоян, за да разберем какво да очакваме от неговата среща, а и като цяло от голямото събитие.

"Посрещнах новината със смесени чувства - най-вече щастие, разбира се. Но и чувство за отговорност, защото знам колко е трудно да се организира събитие от такова ниво. Задачата на хората от българската страна, които се заеха с осъществяването на гала вечерта - Ренад, Теодор и Елена, според мен щеше да бъде непосилна, ако не бяха срещнали подкрепа от страна на държавата в лицето на нашият кмет - Димитър Николов.

Чувството да излезеш на ринга в България, да усетиш подкрепата на сънародниците си, е нещо уникално, което не може да се опише с думи. Както и чувството да се биеш на голяма гала вечер на GLORY също. А двете взети заедно ми носят още по-голям заряд за срещата."


На ринга Копривленски ще излезе в една от основните битки на вечерта. Преди него обаче ще се бие неговия брат - Мартин Копривленски, а в главната среща на вечерта ще видим легендарния Бадр Хари. Това в комбинация с другите топ кикбоксьори прави ринга наситен с таланти от топ ниво, сред които и бургазлията, което е стимул за върхово представяне, но и тежка отговорност.

"Бадр Хари е легенда в кикбокса. В една зала тренираме - Майкс Джим. С неговото включване галавечерта ще бъде грандиозна. Не го приемам като тежест. Фокусиран съм върху моя мач. Естествено вълнувам и за този на брат ми. Това ще му бъде първа среща на събитие от такъв ранг. Сигурен съм в неговата победа."

Копривленски има достатъчно време да се подготви за опонента си в GLORY 89 - Сорин Калинюк.

Двамата вече имат една среща зад гърба си, в която Калинюк спечели с решение на съдиите. Това се случи през 2021 година в Румъния - на родна земя на другия боец. Сега обаче битката ще е пред публика, която ще подкрепя изцяло Стоян.

"Основата на подготовката ми е същата както за всеки мач. Единствено сме добавили и работа върху грешките от последните две срещи."

"Опонента ми е корав боец. Опасен е както в атака, така и когато контраатакува. Така че ще бъда концентриран през цялото време."


Въпреки грандиозно събитие обаче, Стоян подхожда и леко скептично относно дали българската публика може да оцени бойно шоу от такова световно ниво. Освен топ бойците на България в кикбокса и легендата Бадр Хари, GLORY са приготвили за феновете тук и шампионски двубой.

Но дали повечето любители на бойните спортове ще могат да оценят "подаръкът", който им се прави?

"Ако трябва да съм максимално честен, а аз винаги съм такъв, мисля, че не сме дораснали като публика за събитие от такъв калибър в България. Българинът се подценява, няма нужното самочувствие за големи неща. С идването и гласуваното доверие от страна на GLORY, се надявам това да се промени.

Ще ви дам нещо повече като пример. За събитие, в което играе Бадр Хари в Европа първите редове са по 2000 евро и нагоре. На цял стадион няма по-евтин билет от 100 евро, където трябва да го гледаш с бинокъл, а тук първи ред е 150 евро. В залата има и билети от по 20 евро. Всичко това е направено с цел да не се печели от събитието като български организатори, а напротив искаме да стигнем и до най-обикновения зрител. Не е нужно да си фен на бойните спортове, за да присъстваш на такова епично събитие."

Билети за събитието GLORY 89 може да закупите онлайн от bilet.bg


Освен огромно зрелище за българските фенове, събитието GLORY 89 е и невероятен шанс на българските кикбоксьори да покажат на света своя талант и българската школа да блесне с пълна сила.

"Това е голям шанс за всички мои колеги, които тренират в България да видят нивото си. Аз се надявам да прескочат себе си и да постигнат това, за което са дошли. Шанса за тях е огромен, но не е единствен. Просто трябва много отдаденост, ако искаш да си постоянна величина в нашия спорт.", сподели Копривленски за ММА.БГ.
 

Вие ще бъдете ли в залата, за да подкрепите нашите момчета?


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес