Най-големият сайт за бойни спортове

       

Сребро за българския кикбокс от Световните игри в Полша

Сребро за българския кикбокс от Световните игри в Полша
Публикувано на: Юли 29, 2017 в 11:10 ч
Източник БККБМТ
Вчера във Вроцлав – Полша се изиграха финалните срещи в дванадесетте категории в стил К-1. В две от тези финални срещи България бе представена от състезателите Богдан Шумаров и Александар Петров. Бойците ни се изявиха в едни от най-атрактивните категории на състезанието – до 71 кг. и до 81 кг., като последователно спечелиха четвъртфинални и полуфинални срещи категорично надигравайки противниците си, съобщават от федерацията.

Във финалния ден във Вроцлав Богдан Шумаров в кат.до 71 кг. изигра изключително успорван мач срещу украинеца Виталий Дубина. Удар за удар срещата се решаваше до последната секунда на третия рунд, като малко не достигна на Богдан за победа и той остана със сребро в категорията.

За съжаление контузия не позволи на другия ни представител Александър Петров да излезе във финалния си двубой срещу сърбина Александър Менкович. Менкович бе напълно преодолим за българина съперник, но двата тежки предхождащи финала двубоя, които Александър изигра се отразиха на физическото му състояние. Сърбина, напротив, бе напълно съхранен за финала, тъй като и полуфиналната му среща не се игра и практически спечели златното отличие в кат.до 81 кг. с една победа.

С двата сребърни медала състезателите на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай отбелязаха най-доброто ни представяне в Световните игри до момента. Изключителното представяне на нашите спортисти в жестока конкуренция с най-силните бойци в света е постижение от най-висок клас. Класирането за участие в този най-престижен световен форум и представянето ни на почетната стълбичка са забележителен успех не само за тях и за треньора им Красимир Кирилов, но и за всички български спортисти в бойните спортове!
0 споделяния
FB Сподели

Свързани Новини

Четирима бойци от 'Шуменска крепост' на финал на балканското по кикбокс

Четирима бойци от 'Шуменска крепост' на финал на балканското по кикбокс
Вчера в столицата на Босна и Херцеговина град Сараево се проведе първият ден от Балканското първенство по кикбокс.
Новини » юни 24, 2018 (0)
цялата новина

Злато и два сребърни медала за 'Вокил'

Злато и два сребърни медала за 'Вокил'
Злато и два сребърни медала за състезателите на СК Вокил гр. Варна.
Новини » декември 10, 2017 (2)
цялата новина
Мнения в Facebook