Зареждане

Шампион по сумо срещу шампион по кикбокс (Видео)

Шампион по сумо срещу шампион по кикбокс (Видео)
Публикувано на: Август 30, 2017 в 16:00 ч
 
Спортът на смесените бойни изкуства е около нас по-дълго, отколкото много хора си мислят. Той бе представен на света в една студена вечер в Денвър, Колорадо на 12 ноември 1993-та година и бе наречен Ultimate Fighting Championship. Предпоставката му беше красива в своята простота: просто да отговори на въпроса кое бойно изкуство е най-ефективно.
 
Напред към бъдещето и след 20 години имаме спорт, в който състезателите, които заемат върховите позиции в него се популярни по целия свят. Въпреки че спортът се развил, първоначалният въпрос, на който трябваше да се отговори, все още е един и същи до ден днешен. 
 
Във видеото по-долу виждаме традиционен кикбоксьор (макар и легенда), Mirco "Cro Cop" Filipovic, който се изправя срещу много по-едър от него опонент, Kaido "Baruto" Hoovelson, който е практикуващ сумо боец.
 
 
Това, което виждаме е битка от "RIZIN Open Weight Grand Prix". Както подсказва и името, в надпреварата няма ограничения на теглото.
 
Това е среща, в която "Cro Cop" ще трябва да преодолее очевидния недостатък в габаритите и вероятно, въпреки че не е сигурно, недостатък в силата. Очевидния избор пред него е да запази разстоянието между себе си и по-едрият от него противник и да използва дължината на обхвата си и да акцентира върху ритниците, които както знаем са една от силните му черти.
 
Тук обаче няма да видим точно това. Почти веднага след началото на срещата "Baruto" скъсява дистанцията и стига до мястото, където вероятно ще има предимство - в клинча.
 
Как ще завърши срещата? Вижте видеоклипа по-долу, за да разберете.
 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес