Зареждане

Извънредно: Овърийм отнесе 1 година наказание! Победата над Бадр Хари - ОТМЕНЕНА!

Извънредно: Овърийм отнесе 1 година наказание! Победата над Бадр Хари - ОТМЕНЕНА!
Публикувано на: Март 14, 2023 в 23:35 ч
Легендата Алистър Овърийм получи 1 година наказание от GLORY и Холандския допинг орган.

Вижте още - Алистър Овърийм е бил на химия в трилогията с Бадр Хари

Резултатите от теста за допинг на бившата звезда на UFC най-накрая бяха разкрити. Новината за положителната проба на Овърийм дойде през ноември миналата година. Тогава като предоставената от него А-проба се оказа положителна за допинг.

Припомнете си - Алистър Овърийм победи Бадр Хари с два нокдауна​​​

Ръководството на бившата звезда на UFC първоначално не беше притеснено, като каза, че веществото не подобрява представянето му и B-пробата ще се окаже отрицателна. Поисканата Б-проба потвърди констатациите от по-ранната А-проба.

Към наказанието от 1 година от GLORY му взимат част от заплатата от битката с Бадр Хари. Организацията отменя неговата победа, както и го премахва от своята ранглиста в тежка категория. Хари и Овърийм направиха трилогия през октомври миналата година.

Бадр водеше по точки след първите 2 рунда, но в 3-тия рунд падна в нокдауни, които наклониха везната. Така Алистър спечели с решение на съдиите, но сега победата е отменена. Битката с Бадр Хари е обявена за несъстояла се.

Говореше се, че "The Reem" се е свързал с ONE Championship, след обявяването им на турнир по муйа тай, който няма да има лимит на теглото за бойците. Наградата ще бъде 1 милион долара. Слуховете бяха опровергани от ръководството на GLORY, защото Алистър е подписал изключителен договор и няма да ходи никъде.

Преди няколко седмици от GLORY обявиха, че всяка година през декември ще правят турнир в тежка категория. В този турнир ще участват 8 бойци, които ще се бият помежду си. Победител ще бъде този, който успее да се справи с конкуренцията в 1 вечер.

След като наказанието му изтича през октомври 2023 г., това е очевидната следваща и потенциално последна стъпка в кариерата на 42-годишния боец.











Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес