Зареждане

България със златен и два сребърни медала на световното по муай-тай в Санкт Петербург

България със златен и два сребърни медала на световното по муай-тай в Санкт Петербург
Публикувано на: Септември 12, 2012 в 21:26 ч

От ляво на дясно: Антон Петров, Александър Марков, Кирил Пенджуров, Мария Михайлова, Веселин Веселинов, Кирил Синевирски, Лино Синевирски

Кирил Синевирски от "VIPRING MT SOFIA" победи с технически нокаут в първият рунд световният шампион от Русия във финалният двубой в супертежка категория. След умела и технична игра през целия рунд, българският боец успя да нанесе серия от тежки удари , които принудиха реферът да спре мача. Така на най- силното първенство на планетата наш боец успя да победи домакин с тотално надмощие. Изключително постижение в резултат на целенасочена и сериозна работа от страна на Българска Национална Федерация по Муай-тай.
Вторият ни финалист Веселин Веселинов 71 кг излезе с тежка контузия на десният крак отново срещу домакин. Травмата не позволи на нашият боец да разгърне пълният си потенциал и въпреки, че направи равностоен мач и спечели последният рунд руският боец спечели.

Третият ни финалист Александър Марков 91 кг получи лекарска забрана още на кантара сутринта заради травма и на двата крака от предишния бой.

Така България след тежки битки и огромна конкуренция успя да завоюва 3 медала от 5 боеца. Златен и два сребърни, с което даде ясен знак за желанието на нашата малка страна да бъде в елита на световният муай-тай.
IFMA в специална церемония изказа благодарност на водача на Българският отбор - Кирил Пенджуров и на БНМТФ за положеният труд през последната година и за развитието на муай-тай в България !

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес