Зареждане

България и Украйна в съвместен лагер по кикбокс

България и Украйна в съвместен лагер по кикбокс
Публикувано на: Ноември 26, 2019 в 17:44 ч
Днес по време на Световното първенство по кикбокс  за мъже и жени в стиловете фул контакт, киклайт контакт и пойнт файтинг, което се провежда в столицата на туризма в Турция  гр. Анталия се състоя една от най-важните срещи между президента на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай Галин Димов и президента на федерацията по кикбокс в Украйна Олга Павленко. Днес бе връчен официалният документ, с който украинската федерация потвърждава своето участие с целият си национален отбор по кикбокс (юноши старша възраст, мъже и жени) в сбор лагер с националния отбор на България по кикбокс.

Той ще се състои от 01 до 14.08.2020г  в националната спортна база „Спорт палас” гр. Варна.

Това е огромна крачка за развитието на кикбокса в България, която беше цел на родната федерация.

Ето какво заяви г-н Димов:

„Днес 26.11.2019г. направих една от най-ползотворните си работни срещи за бъдещето на кикбокса в България. Получих потвърждение, за което работих дълго и последователно. Спечелих още един приятел и достоен колега, ръководител в лицето на президента на федерацията по кикбос в Украйна Олга Павленко. Нашите отбори ще работят заедно през 2020г. Не случайно избрах Украйна. Отборът им се съсътои от многократни Европейски и Световни шампиони по кикбокс в ринговите, а и вече в татами дисциплините. На всички официални международни първенства са в челните позиции.  Наблюдавам работата им и се радвам, че ще имаме възможността да „черпим от извора”.

Ще бъдат при нас достатъчно дълго време, за да обменим опит и да направим добра подготовка на отборите си. През 2020та година ще има Световно първенство за кадети в края на месец август и Европейско първенство за мъже и жени в началото на месец октомври. И двете състезания ще бъдат във всички кикбокс дисциплини. Това е златна възможност за нас да се подготвим качествено и няма да я пропуснем.

Провеждам разговори и с останалите колеги и се надявам скоро да имаме възможността да планираме нашите лагери и с други топ отбори. Условията в „Спорт Палас” са повече от идеални. Ще дадем възможност  и на всички шампиони от нашите държавни първенства да тренират с националния отбор на Украйна. Използвам възможността да благодаря на Министерството на младежта и спорта и на Министър Кралев, че ни подкрепят и спомагат адекватно за развитието на всички спортове в България. Продължавайки да работим всички заедно ще постигнем желаното от нас и съвсем скоро България ще е в топ 3 на световна сцена по кикбокс”.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес