Зареждане

Артьом Вахитов детронира Алекс Перейра на GLORY 78

Артьом Вахитов детронира Алекс Перейра на GLORY 78
Публикувано на: Септември 5, 2021 в 00:00 ч
Артьом Вахитов помрачи последната битка на Алекс Перейра в GLORY. Двамата се биха в подглавната битка на GLORY 78, което се проведе в Нидерландия.

Двойният шампион от Бразилия заложи титлата в полутежка категория, която спечели с раздвоено решение от Вахитов в началото на годината. Този път обаче нещата бяха различни, въпреки че срещата отново беше оспорвана.

Първия рунд мина под диктовката на шампиона. Той имаше по-добрите положения, но в края на рунда Вахитов вкара няколко тежки удара. Почти сигурно Перейра си спечели този рунд.

Във втория рунд Перейра продължи да бъде по-добрият на ринга. Той не спираше да наказва Вахитов с удари. Артьом пресираше, но не успя да застраши с нищо шампиона. В края на рунда рефера ги предупреди да не се държат. Втори рунд в полза на шампиона.

В третия рунд Вахитов се събуди и оказа напрежение на Перейра. Шампиона от Бразилия намали оборотите и позволи на претендента да вземе превес. В последната минута Артьом вкара няколко бомби на Алекс и вероятно открадна този рунд.

В четвъртия рунд двамата си спретнаха равностоен дуел. И двамата имаха добри моменти. За съжаление Перейра се раздели с 1 точка, след като рефера реши да го накаже, защото в клинчовете държеше Вахитов. Тази точка ще се окаже фатална, ако се стигне до решение.

Последния рунд нямаше много екшън, което накара феновете да освиркват. Вахитов беше малко по-активен и показа по-голямо желание за победа в този рунд. Перейра се забавляваше и не изглеждаше сериозен.

В крайна сметка битката стигна до решение, в което тази отнета точка от актива на Перейра ще натежи много. Съдиите дадоха победата с решение на Вахитов и така той си върна титлата в полутежка категория - (48-46, 46-48, 47-47, 48-46, 49-45).

Алекс Перейра се раздели с една от титлите си и със серия от 9 поредни победи. Перейра ще се съсредоточи върху ММА и ще направи дебют за UFC през ноември срещу Андреас Михайлидис.



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес