Зареждане

Арестуваха Бен Садик след операция, в която иззеха 17 тона кокаин

Арестуваха Бен Садик след операция, в която иззеха 17 тона кокаин
Публикувано на: Март 11, 2021 в 00:00 ч
Известният кикбоксьор на GLORY Джамал Бен Садик е един от над 120 души, които са арестувани в Белгия и Холандия в oперация "Небе“. От миналия месец полицията успяла да прочете стотици милиони криптирани съобщения, изпращани чрез Sky ECC криптофони. Вим дьо Колвенаер, който е адвокат на Бен Садик, потвърждава ареста на клиента си. При операцията на властите са иззети 17 тона кокаин.

Де Колвенаър подчертава, че издирването и последващият арест на Бен Садик нямат нищо общо със съмнение за търговия с незаконни вещества. Подозрението е за продажба на устройствата, така наречените Sky ECC криптофони. Това са популярни устройства в рамките на организираната престъпност, защото с тях можете да изпращате криптирани съобщения.

В голяма операция полицията в Холандия и Белгия е прихванала общо 1 милиард криминални съобщения. Джамал Бен Садик (30) е заподозрян, наред с други неща и в „членство в престъпна организация“.

Бен Садик ще се яви следващия петък пред заседателната зала в Мехелен. След това се решава дали да остане в ареста по-дълго. Не е тайна, че Sky ECC е един от спонсорите на мароканско-белгийския кикбоксър.

Арестът на Бен Садик е още един удар по организацията GLORY, които наскоро изпаднаха в сериозни финансови проблеми. Джамал е на второ място след Рико Верховен в тежка категория и трябваше да се бие за титлата, но се контузи. Все още няма коментар от страна на GLORY по неговия арест.



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес