Зареждане

Антон Петров защитава титлата си срещу португалец в MAX FIGHT 51

Антон Петров защитава титлата си срещу португалец в MAX FIGHT 51
Публикувано на: Юли 4, 2022 в 10:02 ч
Единственият мач от файт картата по правилата на муай тай в нощта на 8-ми юли ще бъде част от кулминацията на вечерта на MAX FIGHT 51.

Това е сблъсъкът за шампионски пояс между световния шампион Антон Петров и португалеца Гонсало Нойтес. Двубоят в категория до 70кг ще се проведе в най-тежката версия на този спорт, чийто правилник позволява клинчове, удари с лакти и колене, но с ММА ръкавици.

21-годишния претендент има значителен опит както в аматьорския спорт, така и в професионалния. Нойтес е носител на Световна купа по К1, европейски шампион по муай тай на IFMA и носител на сребърен медал от световното първенство в същата организация. Вицеевропейски шампион по К1 и в WAKO, шампион в IRISH OPEN по К1.


Антон Петров направи фурор в участието си на MAX FIGHT 48 през февруари, когато след тригодишно прекъсване се завърна в професионалния спорт с победа над световния шампион Кристиян Зае. Сега Антон Петров ще срещне нов труден съперник в лицето на Жоао Гомес, който е шампион по кикбокс при аматьорите, шампион в К1 при професионалистите, и шампион в няколко вериги по тайбокс както в Тайланд, така и в Португалия и Испания. В професионалния муай тай Гомес е записал 6 победи и 1 загуба и амбиции за шампионския пояс на MAX FIGHT.

Антон Петров е двукратен носител на световната титла по муай тай през 2015-та при професионалистите в WMC и и в организацията IFMA. Той е и двукратен европейски шампион на IFMA, както и европейски при професионалистите в WMC.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес