Зареждане

Александра Димитрова на европейската олимпиада в Полша

Александра Димитрова на европейската олимпиада в Полша
Публикувано на: Юни 10, 2023 в 01:00 ч
Вече е известен съставът на официалната българска делегация, която ще участва в Европейските игри в Краков Малополска (Полша) – най-голямото европейско спортно събитие за 2023 г. В него е включена и състезателката по кикбокс на ABC FIGHT CLUB Александра Димитрова – европейска шампионка на фул контакт. Тя спечели квотата за участие в Полша през ноември 2022 г. на Европейското първенство по кикбокс в Анталия.

Тази година кикбокс за първи път е включен като спорт на Европейските игри и това е най-голямата поява на този спорт на събитие под егидата на Международния олимпийски комитет (МОК). Представени са стиловете фул контакт на ринг и пойнт файт и лайт контакт на татами. Състезанията на кикбокс са в спортната зала „Мишленице Арена“ в град Мишленице, Полша. На 30 юни започват четвъртфинали и на 2 юли са финалите. Участват общо 123 кикбоксьори от 22 европейски държави, разпределени в трите стила, в 16 категории (8 мъжки и 8 женски). За Европейските игри в Полша се класираха само първите осем кикбоксьори от Европейското първенство в стиловете и категориите, определени с перспектива за „олимпийски“. Александра Димитрова е българският представител при жените на фул контакт в категория до 52 кг.

Европейски игри в Полша ще се проведат от 21 юни до 2 юли. В тях близо 5000 спортисти ще се борят за медали в 29 спорта. България ще участва със 110 състезатели в 17 спорта. Освен кикбокс, останалите бойни спортове там са бокс, карате, таекуондо WT, муай тай, джудо. Европейски игри се проведоха за първи път през 2015 г. в Баку и през 2019 г. в Минск.

Състезанието е известно и като „Европейската Олимпиада“.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес