Зареждане

Александър Петров преди MAX FIGHT 53: Истината е в професионалния спорт

Александър Петров преди MAX FIGHT 53: Истината е в професионалния спорт
Публикувано на: Април 2, 2023 в 00:00 ч
Шампионът на MAX FIGHT, Александър Петров ще зарадва отново българската публика с атрактивната си игра при участието си в 53-тото издание на бойния турнир, който ще се проведе на 6-ти април в столичната "Арена София" (бивша Арена Армеец).

Петров вече има няколко битки в MAX FIGHT, като сега прави завръщането си на ринга в София, подготвяйки се там, където се чувства най-добре - гр. Варна.

"Подготовката ми протича много добре. Какво винаги в екипа има много настроение, много положителна енергия и много мъка," къде нашега, къде насериозно споделя Петров пред MMA.BG. "Подготвям се отново във Варна, под ръководството на моите треньори и приятели - Делян Славов и Петър Петров."

Срещу опитния кикбоксьор на ринга в MAX FIGHT 53 ще застане Улрих Аксел Тиебе от република Кот Д'Ивоар. Петров се готви за сериозна битка, тъй като опонентът му досега не е има поражение в професионалната си кариера със 17 победи, 6 от които с нокаут.

 
Петров е познат на публиката с това, че не бяга от тежки битки и обича да разменя удари, за радост на зрителите. Именно затова той се ориентира към кикбокса, но е отворен да опита и други правилници при подходящи условия.

"В кикбокса обичам динамиката, разнообразието на техники и че нищо не е решено докато не бие последния гонг.

Имам голямо желание да се пробвам и в други правилници, но проблемът е, че вече не съм на 16 години за да се бия за малки хонорари и потупване по плексита."

В последните години професионалните бойни спортове бележат голямо раздвижване и ръст в България. Освен редовни ММА турнири, в България гостуват и няколко големи чужди организации - подем, който скоро не се беше случвал.


Всичко това е за радост не само на феновете, но и на доказалите се професионални бойци, като Петров и тези след него.

"Има доста събития вече в страната. Това много ме радва, защото дава сцена не само на бойци като мен, а и на младите, които горят да се качат на профи ринга.

Истината е в професионалния спорт, всичко друго е губене на време. Това е мнение от личен опит. Надявам се и държавата вече да се усети и да започне да подпомага развитието на тези събития.

Не казвам , че другите спортове са по-маловажни, но не е готино да се дават милиони на едни и стотинки на други. Вече в световен мащаб българските бойци са сила, а тези с милионите никой не ги знае."

MAX FIGHT 53 ще се проведе на 6-ти април в столичната зала "Арена София" (бивша Арена Армеец). Билетите са в продажба на Eventim.bg.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес