Зареждане

Александър Петров преди GLORY 89: Цял живот се боря за такава възможност!

Александър Петров преди GLORY 89: Цял живот се боря за такава възможност!
Публикувано на: Септември 28, 2023 в 19:00 ч
Двукратният световен и европейски шампион Александър Петров се готви за една от най-големите битки в кариерата си.

Петров ще се изправи срещу световния и интерконтинентален шампион от ISKA Карим Мабрук в дебюта си на GLORY 89 в зала „Арена Бургас“. Галавечерта ще се проведе на 7-ми октомври и ще бъде оглавена от легендата Бадр Хари.

Вижте също: Александър Петров се изправя срещу световния шампион Карим Мабрук на GLORY89 в Бургас

188-сантиметровият боец от Варна притежава актив от 34 победи, 19 нокаута в професионалния кикбокс, както и два шампионски пояса и участия в няколко елитни организации.

Засилката, която той има в момента напълно заслужено го поставя сред бойците от основната файткарта на събитието - нещо, което той е искал дълго време.

"Зарадвах се много. За такава възможност съм се борил цял живот," сподели Александър за ММА.BG


В GLORY 89 Александър ще бъде посрещнат на ринга от опасния шампион Карим Мабрук. Австриецът от египетски произход е и европейски шампион във версия IPCC, а мачът е важен тест за двамата пред погледите на селекционерите в най-голямата и елитна кикбокс организация в света.

"Всяка една подготовка я приемам сериозно. Няма значение срещу кого и къде ще е мача. Аз съм професионалист и винаги се раздавам в подготвителния процес."

"Опонентът ми е сериозен състезател, който има солидна основа. Знам, че и той сега ще дебютира за организацията, което прави мача ни още по-нажежен. Това е така, защото всеки от нас ще иска да направи силно първо впечатление."

Събитието GLORY 89 е с невиждани мащаби за България. Организаторите предупредиха за изключитлено затегнати мерки по време на събитието, като контролът ще е строг - няма да се позволя влизането в арената с дрехи на футболни отбори или такива, които изразяват пристрастия към даден тип музика и музикални групи.

Наложеният драконов ред обаче определено ще си струва според варненския боец и всички трябва да са благодарни, че България ще бъде поставена в картата на бойните спортове по света.

"Смятам твърдо, че всичко това си струва, защото цяла Европа, ако не и целият свят ще гледа какво се случва в България. Като включим и още няколко международни организации, то може спокойно да кажем, че България става гореща точка за бойните спортове. Това е единствено в плюс за състезателите, за феновете, дори и за държавата колкото и да не заслужава тя."


Александър Петров, също както и своя колега кикбоксьор Стоян Копривленски, е на мнение че българските боксьори могат да извлекат много от участието си в този турнир, като покажат уменията, с които да бъдат забелязани от цял свят.

"Силно се надявам всички да се представим блестящо. Направим ли го, тогава със сигурност ще има още шансове и за други български бойци," сподели Петров за ММА.BG.

Билети за GLORY89 България може да намерите на bilet.bg и на официалната страница на  glorykickboxing.com.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес