Зареждане

Олимпийската шампионка Ивет Горанова спечели злато на турнир в Хърватия

Олимпийската шампионка Ивет Горанова спечели злато на турнир в Хърватия
Публикувано на: Октомври 11, 2021 в 07:09 ч
Олимпйската шампионка Ивет Горанова спечели златото на турнир по карате в Риека (Хърватия), съобщава Sportal.bg.

Горанова беше безапелационна в категория до 55 килограма при жените в дисциплината кумите, като позволи на съперничките си да запишат само 2 точки срещу нея в петте срещи.

Българката стартира с успех с 4:0 над Ейми Полард (Шотландия), а след това се справи последователно със Сузана Лучич (Сърбия) с 8:0, с представителката на домакините Инес Гръденич с 4:2 и с друга хърватка Алесандра Хасани с 6:0 на полуфиналите.

На финала Горанова надделя с 8:0 над София Барани (Унгария).

Другата българка в категорията Ивана Каменова се класира пета. Тя загуби на полуфиналите от Барани с 2:3, а след това в мача за бронза отстъпи с 0:2 срещу Ивана Илиевска (Северна Македония).

Преди това Каменова победи последователни Сара Сидики (Хърватия) с 3:1, Наталия Варгова (Словакия) с 3:0 и Барбара Хаберл (Словения) с 6:0.

Българските състезатели в дисциплината кумите спечелиха още две титли и общо четири медала при подрастващите в надпреварата.

Теодора Цанева заслужи злато при кадетките в категория до 54 килограма, както и при девойките в категория до 53 килограма.

Велин Иванов също завърши с две отличия. Той взе титлата при юношите в категория до 55 килограма, както и бронз при кадетите в категория до 52 килограма.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес