Зареждане

Ивет Горанова спечели бронз на Европейското по карате

Ивет Горанова спечели бронз на Европейското по карате
Публикувано на: Март 31, 2019 в 08:28 ч
Ивет Горанова постигна пореден голям успех в кариерата си, след като спечели бронзовия медал в категория до 55 килограма кумите на 54-о Европейско първенство по олимпийско карате за мъже и жени в Гуадалахара (Испания). В спора за отличието Горанова, която е бронзова медалистка от световния шампионат за жени през миналата година, победи водачката в световната ранглиста Анжелика Терлюга от Украйна с 2:0.

Българката отново постигна успех над Терлюга, както и в първия кръг на Световното първенство през миналата година. За да стигне до срещата за бронза Горанова победи на репешажите в четвъртък още Река Молнар (Унгария) с 2:1 и Ротем Ефрони (Израел) с 8:0.

Ивет Горанова става първата жена в историята на българското олимпийско карате с медал от европейско първенство и едва вторият състезател след Борислав Иванов, който има четири бронзови отличия през 1999, 2002, 2004 и 2007 година. Така равносметката на България от континенталния шампионат е бронзов медал на Ивет Горанова и седмо място на Александра Стублева в категория над 68 килограма кумите.

Отборно кумите българките Ивет Горанова, Александра Стублева и Кристина Свиленова загубиха първата си среща от Италия с 0:2.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес