Зареждане

Атрактивни карате битки в SENSHI 3

Атрактивни карате битки в SENSHI 3
Публикувано на: Юли 5, 2019 в 08:16 ч
Снимка: Brand New Ideas
Третото издание на SENSHI бе особено специално и за пръв път представи на публиката битки единствено по карате киокушин, по правилата на новата професионална лига на Световния киокушин съюз - KWU International Professional League, съобщава topsport.bg.

Правилникът включваше фул контакт карате киокушин, с удари в главата, като бяха позволени дори хвърляния и удари с лакти.

SENSHI се организира в уникален за бойна гала вечер формат - битките се проведоха в рамките на два дни, с квалификации, полуфинали и финални срещи.

Този път домакин на гала вечерта бе черноморският курорт Камчия, а двубоите се играха в Амфитеатъра. Общо битките на SENSHI бяха 27, като през първата вечер се състояха квалификационните мачове. В тях трима българи защитаваха честта на страната ни, а сред бойците, които се изправиха на професионалния ринг на SENSHI, бяха представители от Таджикистан, Казахстан, Русия, Украйна, Беларус, Армения, Иран, Румъния, Турция и Унгария.

Георги Георгиев направи дебюта си на професионалния ринг на SENSHI срещу руснака Кирил Григориев. Победата класира българина срещу Виктор Хавиер (Бразилия) в следващия етап от надпреварата. Там обаче той отстъпи пред своя опонент.

При представителите под 75 кг българската чест защити Петър Стойков, който е състезател на столичния клуб "Армеец". Той е многократен републикански шампион по кикбокс и карате киокушин, световен и европейски шампион по муай тай, има и сребърен медал от Световно първенство по киокушин за юноши старша възраст.

Стойков вече се поздрави с една победа на професионалния ринг на SENSHI. На предишното издание на галата през април в "Арена Армеец" той за пръв път игра по правилата на новата професионална лига по киокушин. Тогава българинът регистрира категорична победа с 3:0 съдийски гласа над Омар Магомедов от Русия.

Сега Стойков нокаутира по зрелищен начин Сухроб Назаров от Таджикистан, а след това се справи и с Павел Черепанов, грабвайки втората си купа от надпреварата.

Третият българин, който се би на SENSHI - Николай Йоргов, се изправи срещу обещаващия боец от Бразилия Маркос Зинхани в първия ден от надпреварата в категория до 80 кг. Това бе третият път, в който Йоргов се съревновава на професионалния ринг на гала вечерта, и първият, в който се би по правилата на KWU International Professional League. До момента той бе записал две победи на SENSHI в кикбокс срещи. През февруари във Варна Йоргов надделя за по-малко от 20 секунди с нокаут над Митко Ашкилов от Македония, а през април в София победи възпитаника на кикбокс легендата Петер Артс - Томас Дуве.

Новото предизвикателство пред Йоргов не бе никак малко. Бразилецът Маркос Зинхани също има опит на ринга на SENSHI. В зала "Арена Армеец" през пролетта той игра срещу българина Кристиян Георгиев. Въпреки това Николай регистрира заслужен успех срещу Зинхани и трябваше да се бие срещу Андрей Чеконин, нокаутирал тежко Мохамад Асади (Иран). Това обаче не се случи, след като Йоргов счупи носа си и не успя да вземе участие в мача.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес