Зареждане

Жена гилотинира транссексуален експерт по жиу-житцу

Жена гилотинира транссексуален експерт по жиу-житцу
Публикувано на: Септември 21, 2023 в 02:00 ч
Бразилска състезателка по жиу-житцу, Тейлър Мур, предизвика фурор, като сподели видео, на което се изправя срещу транссексуален опонент.

Бразилката се изправи срещу трансджендъра Джеймс Макпайк, който сега се идентифицира като "Алис". Видеото показва как Макпайк изглежда доминира над Мур, въпреки нейния опит. Макпайк в крайна сметка загуби от Мур, но преди това спечели сребърен медал срещу друга опонентка.

Треньорът на Мур, Джими Уит, я защитава от обвиненията в " трансфобия " и подчертава опасенията за безопасността поради значителната разлика в размерите и теглото на участниците.

Той пита къде е границата за обсъждане на подобни преживявания в бойните изкуства и твърди, че жените трябва да имат правото да споделят своя опит. Треньорите на Макпайк отговориха критично на обвиненията и подчертаха, че транс атлетите трябва да могат да се състезават срещу цис атлети.

Те похвалиха техническите умения на Мур и оспориха идеята за несправедливо предимство за транс жени.

Северноамериканската граплинг асоциация (NAGA) заяви, че те не изискват биологични жени да се състезават срещу транссексуални жени и че има опции за разделени дивизии, но този избор е на състезателите.

Видеото предизвика дискусия относно участието на транссексуални в спортовете, както и безопасността и честността на такива състезания.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес