Зареждане

Royce Gracie към спортистите по жиу-житцу: 'Искате да изкарвате пари? Тогава правете нещо друго'

Royce Gracie към спортистите по жиу-житцу: 'Искате да изкарвате пари? Тогава правете нещо друго'
Публикувано на: Декември 2, 2015 в 10:58 ч

Една от най-известните фигури на бразилско жиу-житцу, Royce Gracie, ще се завърне в MMA след близо 8 годишно прекъсване.  Той ще се изправи срещу Ken Shamrock по време на Bellator 149 през февруари.
Ветеранът, който сега е на 48 години, обаче никога не забравя от къде е тръгнал и на какво го е научило жиу-житцу . В свое интервю за TATAME, Royce  се изказва критично относно формата на сегашните състезания по BJJ, които използват точкова система.

"Бойното изкуство не е измислено, за да участваш в състезания и да ти точкуват всеки удар. То е създадено, за да може да се защитиш при нужда в бой.  Не съм почитател на този тип състезания. Не разбирам защо спортистите по BJJ, преминават от  жиу-житцу към MMA? Не знам – може би го правят за повече пари и слава.  Това, което знам и в което вярвам е, че бойните изкуства като цяло не бяха измислени, за да може ти да трупаш и печелиш точки по състезания, а да може да се защитиш, ако те нападнат. "
 
Royce дори отиде още по-далеч в разсъжденията си.

"Аз съм против  тези състезания. Ако искате да правите пари,  измислете нещо друго. Тези момчета днес се чувстват победители, тъй като са преборили конкуренцията по точки, остава и истинските бойци са започнат да следват тази система.... "

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес