Зареждане

ROLLBOT: Роботът с изкуствен интелект - чучелото за борба от бъдещето

ROLLBOT: Роботът с изкуствен интелект - чучелото за борба от бъдещето
Публикувано на: Май 17, 2023 в 09:01 ч
Rollbot е чучело за борба, създадено да имитира движенията на реален партньор за тренировки благодарение на вграден изкуствен интелект.  В момента страшно изглеждащото високотехнологично чучело все още не е достъпno, но индикациите показват, че скоро ще бъде пуснатo в продажба.

Следващото поколение чучело за граплинг е тук и то е донякъде страшно, въпреки че е много добра алтернатива на обичайните манекени за борба. Rollbot е чучело за бразилско жиу-жицу, което се захранва от изкуствен интелект (AI), благодарение на който имитира движенията на партньора, докато се борите.

Изключително впечатляваща характеристика на робота е, че ставите му се "чупят", когато прилагате подавания, а също така можете да го приспивате с душене. Можете лесно да го сглобите отново, след като приключите с тормоза върху него.

 
Идеята за Rollbot идва от Джо Роугън, който малко или много поиска такъв в своя подкаст. Изобретателят на Rollbot Сам Хон взе присърце думите на Роган и създаде своя версия на идеалния партньор за тренировки по граплинг.

Грейплинг манекенът Rollbot има сензори във врата, които му позволяват да измерва силата на натиска, който някой упражнява с душене. Разположен в главата високоговорител възпроизвежда звуци в зависимост от натиска, упражняван върху врата на робота.

В изобретението на Хон също така се посочва, че можете да усетите кога сте успели с ключ на лакътя, глезена или коляното.

Това, което всички се чудят, е дали роботът може да отвърне на удара, имитирайки действителен жив тренировъчен партньор. По думите на Сам Хон:

"Той се защитава адекватно. Сложих баласт в бедрата му, така че винаги се опитва да седне и да се претърколи настрани. Гръбначният му стълб също е извит надолу, така че не може да лежи сам. Чувството е такова, че сякаш почти се опитва да се измъкне. Ще трябва да се поборите с него, за да го усетите наистина."

В официалния акаунт на Rollbot в Instagram в публикация отпреди седмица се посочва, че уебсайтът за чучелото ще бъде пуснат скоро.

По време на тестовата фаза черен колан под Мачадо на име Самсон Заусер е взел Ролбот за борбичка и изглежда забавно:

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес