Зареждане

Правят филм за живота на Риксън Грейси

Правят филм за живота на Риксън Грейси
Публикувано на: Септември 8, 2024 в 10:15 ч
Животът на легендарния жиу-жицу състезател Риксън Грейси ще бъде представен на големия екран.

Режисьорът Адам Рифкин заедно с FutureIII Entertainment на Брад Уайман и Майкъл П.Д. Герщайн са придобили правата върху мемоарите на Грейси "Breathe": A Life in Flow. 

Син на създателя на бразилското жиу-жицу Хелио Грейси, Риксън тръгва по стъпките на баща си като граплър от световна класа, който получава черния си колан, когато е само на 18 години. Книгата "Breathe": A Life in Flow проследява пътя му от уличните боеве през 70-те години на миналия век до последния му двубой в Токио през 2000 г. и по-широката история на семейната династия Грейси.

Малко след като неговият полубрат, Ройс Грейси, се представя на света на първото събитие на Ultimate Fighting Championship през 1993 г., Риксън Грейси печели турнир по Вале Тудо в Япония през 1994 г. Риксън печели три победи за една вечер и повтаря това постижение през 1995 г., преди да спечели първото събитие на Pride Fighting Championship през 1997 г. в Токио пред 50 000 фенове.

"Отдавна трябваше да има филм, базиран на моя живот, но най-важното за мен, освен всичко останало, е всеки, който го гледа, да получи някаква положителна перспектива или разбиране в живота си", казва Грейси. "Това е крайната ми надежда и цел за този проект."

Биографичният филм за Риксън Грейси ще бъде "базиран на факти"

Герщайн, който е член на асоциацията по жиу-жицу на Грейси от 24 години, работи с великия състезател по бойни спортове, за да разработи история, основана на характера, която надхвърля неговите прочути мемоари, за да предостави един блокбъстър филм, базиран на факти, който ще отдаде почит на непобедения боец. 

"Абсолютно съм възхитен от възможността да помогна да се разкаже историята за невероятното пътуване на Риксън и да се почете свещеното му наследство с един основан на факти, суров портрет на героя, който няма да спести нито един удар. Подобна история се случва веднъж в живота и е изключително важно да я направим правилно и да я разкажем по възможно най-ефективния начин".


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес