Зареждане

Ник Диас, Усман и Ковингтън са варианти за граплинг със Сен-Пиер

Ник Диас, Усман и Ковингтън са варианти за граплинг със Сен-Пиер
Публикувано на: Юли 14, 2023 в 13:00 ч
Легендата Жорж Сен-Пиер има големи планове за завръщането си в състезанията.

По-рано този месец Сен-Пиер обяви, че ще се завърне към състезания, но не в ММА, а в граплинг мач. Това ще се случи на UFC Fight Pass Invitational 6, което ще се проведе на 14 декември в Лас Вегас.

Мачът е първото състезание за Сен-Пиер след оттеглянето му от UFC през 2017 година. В разговор с Ариел Хелуани в The MMA Hour, членът на Залата на славата на UFC каза, че иска да се върне не само заради спорта, но и да помогне на усилията на UFC за граплинг събитията.

„Работата е там, че обичам жиу-джицу, обичам граплинга. ММА, не всеки иска да се състезава в ММА, защото не иска да получи увреждане на мозъка. Но граплингът е спорт, който е достъпен за много по-голяма публика. 

Когато UFC ми каза, че искат да се включат в това, исках да бъда част от тяхната промоция, опитвайки се да помогна на спорта да расте. Не се връщам, за да се опитвам да бъда световен шампион. Ще дам всичко от себе си. 

Мисля, че най-добре ще бъде да се изправя срещу друг ветеран от ММА, а не срещу състезател от граплинг средите. Може да бъде интересно да се изправя срещу Ник Диас. Той е много добър граплър. В граплинга той има повече опит от мен. 

Ще трябва да се подготвя добре, ако ще е срещу Ник Диас. Варианти са Камару Усман и Колби Ковингтън. Те обаче се състезават активно и не са реалистични съперници. 

Това е различен набор от правила, които никога не съм правил. Ще бъда извън зоната си на комфорт и това е забавно нещо.", сподели Сен-Пиер.

Сен-Пиер е един от най-завършените ММА бойци на всички времена. Двукратен шампион на UFC в полусредна категория и еднократен шампион в средна категория, той е трети в списъка за защита на титлата за всички времена и държи множество други рекорди на UFC.





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес