Зареждане

Гордън Раян закъса сериозно със стафилококова инфекция

Гордън Раян закъса сериозно със стафилококова инфекция
Публикувано на: Май 24, 2023 в 08:25 ч
След 40 дни на антибиотици, Гордън Раян влиза отново в операция

Гордън Райън е извън играта и се очаква да остане така още доста време.

27-годишният състезател по граплинг се бори с тежки проблеми с гърлото след неотдавнашното си пътуване до Абу Даби, до степен, в която "King" беше на различни антибиотици в продължение на повече от 40 дни - без никакво облекчение, а лекарите бяха безсилни.

Това доведе до множество нови (и стари) проблеми и още една операция.

"Здравейте на всички, бърза актуализация за всички, които питат", написа Райън в Instagram. "Не съм сигурен кога ще се състезавам отново. Когато се върнах от пътуването си в Абу Даби, получих тежък случай на стрептококова инфекция на гърлото, който завърши с престой в болница, защото гърлото ми се поду. Лекарите също така не можаха да разберат как да го излекуват, тъй като никой никога не е останал неизлекуван след терапия с пеницилин за стрептококова инфекция. Общо взето, изкарах седем дни на амоксицилин и в рамките на един ден гърлото ми се върна в изходна позиция. След това изкарах 10 дни пеницилин и в рамките на два почивни дни бях в болница с подуто гърло. В болницата ми направиха инжекция пеницилин и още 10 дни пеницилин, които не издържах. След това преминах на 14-дневен клиндамицин, който ми помогна. Така че общо взето бях на повече от 40 дни антибиотици плюс инжекция пеницилин."


Райън не се е състезавал след бързата си победа над дългогодишния си съперник Ники Родригес на Fight Pass Invitational 3 миналата година. "King" трябваше да се завърне срещу Фелипе Пеня в Tezos WNO по-рано тази година, но стомашни проблеми го принудиха да се оттегли.

"През това време бях заразен и всички бяха на големи лагери, така че дори не можех да отида на тренировка от страх, че ще заразя някого там", продължава Райън. "Освен това ушите ми толкова много ме боляха заради гърлото, че изобщо не можех да повишавам сърдечния си ритъм, освен ако не исках взривя и да получа главоболие. Така че бях напълно неактивен за по-дълго време, отколкото някога съм бил, откакто започнах да тренирам. Както се и очакваше, стомахът ми не реагира добре на лечението и гаденето и липсата на апетит се появиха отново, така че ще трябва да се справя и с това, но първо днес отивам на операция за отстраняване на сливиците и за оправяне на силно изкривената ми преграда. Просто исках да информирам всички за това как изглежда графикът ми за състезания. Надявам се да се завърна през следващите няколко месеца."

Като се имат предвид продължаващите му проблеми, 2024 г. звучи като по-реалистичен срок.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес