Зареждане

Борис Тонев преди ADCC Sofia: Ключът към успеха на нашия отбор е задружността

Борис Тонев преди ADCC Sofia: Ключът към успеха на нашия отбор е задружността
Публикувано на: Септември 14, 2022 в 11:00 ч
Едно от най-големите граплинг състезания в региона - ADCC Sofia Open ще се проведе на 1-ви октомври в спортната зала на частно училище "Свети Георги".

Крайният срок за регистрация е 27-ми септември, като една част от активните състезатели направиха регистрацията си още в самото начало, когато събитието бе обявено.

Предварителната регистрацията за ADCC е задължителна и може да се направи от тук:
https://smoothcomp.com/en/event/8029


Един от тях е Борис Тонев - кафяв колан по бразилско жиу-жицу и един от най-атрактивните и успешни състезатели в този спорт в последните години.

Тонев обича предизвикателствата, които помагат играта му на земя да става по-добра и затова очаква с нетърпение преборванията на 1-ви октомври в ADCC.

"На ADCC играя още от 2016-та. Само едно състезание на ADCC съм пропускал оттогава насам. Това е правилникът, с който съм израснал. Затова и на този правилник съм един от най-опитните в България. Тази година ходих на европейски квалификации на ADCC и стигнах до четвъртфинали.

Развълнуван съм и че отново старият екип, който организира и европейското у нас през 2014-та, застава пак зад ADCC, което е гаранция за много силен и професионално организиран турнир."


Действително след няколко години пауза, в която турнирите на ADCC бяха организирани от различни клубове в няколко града в у нас, сега зад организацията на турнира отново застава официалният представител на ADCC за България - Христо Христов и неговия екип.

Събитието се очертава да бъде доста голямо и Тонев смята да използва опита, който ще натрупа там, като част от подготовката му за друго предизвикателство, което е поставил пред себе си.

"Виждам това събитие като част от подготовката ми за панамериканските игри в Тексас, САЩ, на които ще ходя в средата на октомври. Имам няколко седмици, в които правя подготвителен лагер и целта ми е на ADCC Sofia Open да направя една проверка на физическата си форма и умения.

И понеже това състезание е в София, ще дойдат да ме гледат доста приятели да ме подкрепят. Така че освен ще тествам себе си, ще гледам да направя шоу и за тях, за да видят красивата страна на граплинга."

Състезанието се провежда по официалния правилник и разделение на ADCC, като има отделни дивизии за начинаещи, средно-напреднали и напреднали, което позволява хора с различен опит да се включат в надпреварата за медалите на престижния турнир.

Тонев споделя своя опит със своите съотборници от боен клуб "Левски - София".

"Има 7-8 момчета от отбора също ще се състезават и се готвят заедно с мен. Понеже ADCC е специфичен правилник, тънкост е да си наясно как да играеш най-оптимално по него. Смятам, че със своя опит ще помогна на момчетата от отбора как да се подготвят конкретно за този правилник."


Отборът на боен клуб "Левски - София" в последните години се доказа като един от водещите на състезанията по жиу-жицу и граплинг, а това не е случайно. В него се тренира доста активно и както споделя самият Тонев - задружно.

"В подготовката на отбора залагаме много на това да се учим от чуждестранни източници - каним сериозни имена за нашите лагери, а също и викаме гост-треньори за по-дълго време, които да преподават. Сега в случая гост-треньор ще бъде черния колан Ерик Макмилан - той ще ни води тренировките през есента и направи доста промени в методиката им. Залагаме на определен тип игра в рамките на 2-3 седмици - фокусираме се върху определени неща. Накрая на всяка тренировка има тежка кондиция и физическа подготовка.

Главният треньор ни е Константин Николов. Това лято той прекара във Франция, където събра доста информация. И като цяло не се опитваме да 'откриваме топлата вода', а гледаме какво правят другите и се учим от тях, от интернет. Най-добрият начин за да стигнеш най-добрите е като ги копираш.

Друго ключово при нас е, че не сме голям отбор и сме много задружни - на татамито и извън него и се подкрепяме един-друг."


За 10 години от съществуването на отбора, боен клуб "Левски София" записва доста постижения, като пред себе си целите им стават все по-смели и големи.

Гледайки към предстоящия турнир на ADCC, Тонев си поставя за цел да стигне до финалите и ако е възможно да се изправи срещу един определен състезател.

"Много се надявам да играя с възможно най-силните момчета от категорията.

В последните състезания по граплинг много изпъква Леонид Тодоров от Монтана. Много бих искал да се изправя срещу него.

Сигурен съм, че и много други момчета тренират и могат да поднесат изненади на турнира и да стигнат до финал, но определено винаги ми е било най-трудно и тежко срещу Лео, а аз търся точно такива предизвикателства."

Състезанието по граплинг ADCC Sofia Open ще се проведе на 1-ви октомври. Крайния срок за регистрация на участници е 27-ми септември, а на събитието входът за зрители е свободен.

Повече информация за събитието може да откриете на www.adcc.bg

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес