Зареждане

Bokido Gladiator Submission Challenge 3 - Анализ

Bokido Gladiator Submission Challenge 3 - Анализ
Публикувано на: Ноември 25, 2012 в 10:46 ч
Източник: http://www.bjj-bg.com/ 
На 18-ти Ноември 2012г. в София се проведе третото поредно състезание организирано от отбор Гладиатор Бокидо – „Submission Challenge III”. Президентът на отбора г-н Кирил Алексиев, успя заедно с момчетата си да свърши чудесна работа с организационната дейност и повече от 100 състезатели от отбори по Бразилско Джу-Джицу и ММА като Туистед Джу-Джицу, Риъл Пейн, Бокидо, Питбулс, Були Тийм, Полицейски Карате Джу-Джицу Клуб Варна, Десант и други взеха участие в турнира. Бойци от различни сфери на граплинга (борба, ММА, Бразилско Джу-Джицу и др.) се състезаваха в този утвърден и високо уважаван турнир. Сред публиката бяха и доста български ММА бойци, както и Станислав Недков „Стъки”, който скоро имаше участие в най-престижната федерация по този спорт - UFC.

За да бъде възможно най-атрактивен за публиката, правилата на турнира бяха модифицирани да стимулират атрактивната игра и завършването на двубоя - eдин десетминутен рунд, без точки, без преимущества. Това обяснява интереса на 7-те хиляди зрители гледащи състезанието по интернет. Такъв вид турнири не са нещо ново за българската граплинг сцена, тъй като през последните няколко години се наблюдава тенденцията те да са важна част от спортния живот на страната.

Рано сутринта започна претеглянето на участниците. Цареше ведра обстановка, като много от хората чакаха да разберат, дали са се справили с изпитанието на кантара. Спортистите бяха разделени според възрастта и килограмите си. След около един час почивка и хубава рок музика започнаха и двубоите при юношите където нашите представители Симеон Миронов и Димитър Димитров се представиха отлично. Мони показа израстване в своята игра и достигна до финал в своята категория, където малшанс-а го лиши от златото и така той получи сребърен медал. Митко, от друга страна, отново блесна и вслушвайки се в съветите на инструкторите ни Боби и Влади и състезава в две категории, като спечели златото и в двете след безкомпромисна игра и много красиви събмишъни.

След като „младежта” показа уменията си, беше ред и на по-възрастната част от отборите да се състезава. Поради големия брой участници, денят беше доста дълъг, но пък и изпълнен с достатъчно интересни и оспорвани срещи.

Всички от отбора ни се представиха на много добро ниво, независимо дали победиха или не. Адмирации заслужават Явката и Пламен за отличното си представяне срещу много корави съперници, както и Веско, който записа красива победа в своята категория и само липсата на концентрация го лиши на четвъртфинала от още по-добро представяне. Цецо демонстрира стабилна игра и стигна до полуфинал в категория до 80 кг., където след много оспорван мач и леки пропуски от негова страна победата бе отсъдена за неговия съперник.

Безспорно най-атрактивната част от този турнир бе отново свързана с Туистед Джу-Джицу. Високите стандарти за технически умения наложени от нашия скромен тим за пореден път бяха утвърдени чрез представянето на нашия тренъор Боби. Този път Влади бе зает с професионални ангажименти и пътувания и пропусна да взема участие в категория до 75кг (да припомним – жребият срещна на полуфинала на миналогодишното издание на турнира нашите тренъори) , но за сметка на това стореното от Боби бе повече от достатъчно, за да компенсира отсъствието му. След четири динамични двубоя, които Боби изигра с лекота и спокойствие, той стана шампион в категорията под овациите на публиката. Неговото феноменално представяне обаче не приключи до тук. След дружното решение на нашите тренъори, Боби участва и в отворената категория, където изнесе истинска лекция за това какво означава БДЖДЖ всъщност и към какво трябва да се стреми всеки трениращ. Боби продължи с победите и в абсолютната категория, като отново спечели всичките си срещи със събмишън. Там той се изправи срещу много по-тежки опоненти, като на финала се бори с Йонко Камбуров - един от опитните състезатели на известния софийски клуб Риъл Пейн. С движения, които бяха брилянтно показно как трябва да се изпълняват нещата в този спорт, Боби заслужено получи златния медал.

Най-голямата награда в турнира, бе както обикновено, купата за най-техничен играч, (първоначално, в първия турнир беше връчван медал за най-красив и техничен събмишън) която за пореден път бе връчена на един от треньорите на Туистед - Борислав Кирилов. Както може би сте разбрали от публикациите и снимките ни, инструкторите на отбора Туистед Джу-Джицу – братята Борислав и Владимир получиха своите лилави колани по Бразилско Джу-Джицу от майстор Магнус Хансон, а отличното им представяне на последните турнири потвърди за пореден път оценката за техните умения.

На това състезание отборът на Туистед успя да завоюва 4 златни и един сребърен медал, като по този начин зае първо място в отборното класиране. Срещите, които се изиграха бяха доста оспорвани и тежки, но това прави победата още по-сладка. Разбира се, това нямаше да е възможно и без подкрепата на всички наши съотборници, които искрено подкрепяха състезателите. Благодарим на всички, които бяха с нас в този ден на татамито, до него и пред мониторите вкъщи за подкрепата! 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес